Trabzonspor'da Tüm Planlar Avrupa Vizesi İçin

Avrupa kupalarına katılma yolunda Galatasaray ile kritik maça çıkacak olan Trabzonspor, tüm planlarını Avrupa vizesi almak için yapıyor.

Evinde ağırlayacağı sarı-kırmızılı takımı mağlup etmek isteyen Karadeniz ekibi, taraftarını sezonun son final maçında mutlu etmeyi hedefliyor.
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda yarın ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek olan Trabzonspor, tüm planlarını Avrupa vizesi almak için yapıyor. Saat 19.00'da başlayacak olan ve Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşmada Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Bordo-mavili takımda kart cezalıları Zeki Yavru ve Kadir Keleş karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıkları nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyen Bosingwa ve Özer Hurmacı'nın is 11'deki yerlerini alması bekleniyor.

TRABZONSPOR İÇİN FİNAL MAÇI
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, sahalarında Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmaya final maçı olarak baktıklarını belirterek, "Galatasaray ile Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidebilme adına birbirleriyle çekişiyorlar. Bizde Avrupa kupalarına katılma adına önümüzdeki maçları kazanmak zorundayız. Sivasspor ve Kasımpaşaspor en yakın takipçilerimiz. Onların da bizim de galip gelmemiz gereken maç. Final maçı olarak görüyoruz. Maça tamamen galibiyet gözüyle bakıyoruz. Hedefimiz Avrupa, futbolcularımız da bunun bilincinde. Maçı kazanıp taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Bu sezon bir teselli, bir sevinç kaynağı olması için Galatasaray maçını almak istiyoruz" dedi.

HAMİ MANDIRALI İLK DERBİSİNİ KAZANMAK İSTİYOR.

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan zorlu karşılaşma bordo-mavili takımın teknik sorumlusu Hami Mandıralı içinde büyük bir önem taşıyor. Futbolculuk döneminde İstanbul'un üç büyükleri olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı bir çok maçta attığı gollerle takımını galibiyet taşıyan isim olan Hami Mandıralı bu kez teknik adam olarak bu mutluluğu yaşamak istiyor. Önümüzdeki sezon takımda olup olmayacağı merakla beklenen Mandıralı için Galatasaray karşılaşması da dönüm maçlarından biri olacak. Yaşanan saha olayları nedeniyle yarıda kalan Fenerbahçe maçı dışında takımın başında yenilgisi bulunmayan Hami Mandıralı, kadın ve çocuk taraftarların önünde Galatasaray'a karşı galibiyet arayacak. Ligin 21. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor maçı ile Trabzonspor’daki teknik sorumluluk görevine başlayan Mandıralı, takımının başında 12 lig maçına çıktı. Seyirci olayları nedeniyle yarıda kalan Fenerbahçe maçını 3-0 hükmen kaybeden Trabzonspor, Mandıralı yönetimindeki tek mağlubiyetini almış oldu. Diğer 11 maçta ise 5 galibiyet, 6 beraberlik elde etti.

HENRİQUE HOCASININ SÖZÜNDEN ÇIKMIYOR
Mandıralı'nın takımın başına geçmesinden sonra adeta yeniden doğan Brezilyalı oyuncu Henrique hocasının sözünden çıkmıyor. Galatasaray maçında, genç hocanın en büyük kozlarından biri olacak olan Brezilyalı oyuncu son 5 maçtır rakip kaleleri boş geçmiyor. Attığı 13 golle takımın en skorer oyuncusu olan Henrique, hocasının nasihatlarını dinlemenin karşılığını attığı gollerle alırken, Brezilyalı oyuncu hafta içinde Hami Mandıralı ile yaptığı özel görüşmede Galatasaray maçında tüm gücüyle mücadele edeceğinin sözünü verdi.

MUHTEMEL İLK ON BİR
Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Bourceanu, Özer Hurmacı, Yusuf Erdoğan, Olcan Adın, Adrian ve Henrique şeklinde çıkması bekleniyor.

Kaynak: İHA