Sakız Adası'nda Kazanan Dostluk Oldu

YağŸmur nedeniyle 84 yıl sonra 3. dakikadan itibaren oynanan Lailapas-KarşŸıyaka maçı 65. dakikada 5-5 berabere devam ettiğŸi sırada Türk ve Yunan taraftarların orta sahaya iki ülkenin bayraklarını dikmesiyle tamamlandı.

Fafailon Stadı'nda oynanan müsabakaya Lailapas formasıyla başŸlayan ancak daha sonra KarşŸıyaka ile mücadeleyi sürdüren Yusuf şžimşŸek, 22. dakikada attığŸı golle KarşŸıyaka'yı 1-0 öne geçirdi. KarşŸılaşŸmanın başŸında KarşŸıyaka'da takım kaptanı olarak yer alan KarşŸıyaka Belediye BaşŸkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Lailapas takımına geçtikten sonra 26. dakikada Yunan ekibinin beraberlik golünü attı.
Yusuf şžimşŸek ve Hüseyin Mutlu Akpınar'ın devam etmediğŸi müsabakada KarşŸıyaka, 32 ve 35. dakikalarda Bartu Umut'un golleriyle 3-1 üstünlük kurdu. Lailapas, 38 ve 40| dakikalarda Kovgioulis'in attığŸı gollerle 3-3 beraberliğŸi yakalamasına rağŸmen KarşŸıyaka 43. dakikada Ali Kemal ǖzden'in bulduğŸu golle ilk yarıyı 4-3 önde bitirdi.
İkinci yarının başŸında 47. dakikada Erdal Alıcı ile 5-3 üstünlük kuran KarşŸıyaka önünde Lailapas, 58 ve 62. dakikalarda Deses'in attığŸı gollerle 5-5 eşŸitliğŸi yakaladı.
KarşŸıyaka'nın yaptığŸı santranın ardından sahaya giren Türk ve Yunan vatandaşŸları orta sahaya bayrak dikti ve iki takım lehinde tezahüratlar yaparak "Müsabaka dostluğŸumuz gibi hiç bitmesin" sloganıyla karşŸılaşŸmayı tamamladı.

 

Kaynak: AA