Milli Güreşçi Fevzi Şeker İçin Minderde Ter Döktüler

Milli Güreşçi Fevzi Şeker’in ölümünün 3’üncü yıl dönümünde Kağıthane Belediyesi’nin düzenlediği, “Fevzi Şeker İstanbul Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası” ile anıldı.

Birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya mücadele eden genç sporcular, minderde zor anlar yaşadı.
Türkiye’nin büyük Milli Güreşçilerinden Fevzi Şeker, ölümünün 3’üncü yıl dönümünde Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen, “Fevzi Şeker İstanbul Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası” ile anıldı. Yahya Kemal Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalara İstanbul’dan pek çok spor kulüpleri katıldı

Serbest kategorisinde gerçekleştirilen turnuvada genç sporcular kilolarına göre müsabakalar yaptı. Turnuvada mindere çıkan sporcular salondakilerin tezahüratları eşliğinde birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıran kırana güreşti. Büyük çekişmenin sahne olduğu güreşlerde sporcular, göstermiş oldukları başarılardan dolayı tribünlerden büyük alkış aldı.

Turnuvaya Fevzi Şeker’in kız kardeşleri, Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eski milli güreşçiler katıldı.

Organizasyonu gerçekleştirdikleri için büyük mutluluk duyduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Milli sporcu Fevzi Şeker’in adının yaşatıldığı ve güreşi gelecek nesillere aktarmak için 3 senedir bu turnuvayı düzenliyoruz. İlçemizde güreşe olan ilgi daha da arttığını görüyorum. Gençlerimiz bu işi kavramış, inşallah gelecekte iyi bir güreşçi olurlar” dedi.

Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, amaçlarının güreş sporuna mal olmuş kişileri gençlere tanıtmak ve spora ilgiyi çekmek olduğunu söyledi.

Kaymakam Ahmed Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bütün sporculara plaket ve madalya takdim etti. Daha sonra günün anlam ve önemini ölümsüzleştirmek için toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: İHA