Lailapas-karşıyaka Maçının Ardından

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, yağmur nedeniyle yarım kalan ve 84 yıl sonra 3. dakikadan itibaren tekrar oynanan Lailapas-Karşıyaka maçının iki ülke ilişkileri açısından gayet olumlu olduğunu bildirdi.

Uras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihin tozlu sayfalarından 84 yıl sonra çıkartılan ve oynanan müsabakaya olan ilginin ve futbol kalitesinin çok yüksek olduğunu söyledi.

"Tarihi ve sembolik anlamı çok yüksek maçın oynanması gayet olumlu oldu" diyen Uras, iki ülke arasındaki turist sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

Uras, son dönemde Türkiye'den Yunanistan'a 1 milyon turist geldiğini, aynı şekilde Türkiye'ye de 750 bin kişinin gittiğini belirterek, "Bunlar sevindirici rakamlar ancak gerçek potansiyeli yansıtmaktan uzak. Bu rakamlar daha da yükselebilir, zaten amacımız o. Bu tür ezber bozan faaliyetler buna katkı sağlıyor. İyi yolda ilerlediğimizi görüyoruz" diye konuştu.

- Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da daha önce futbol oynadığını ve sporcu kimliğini sürekli koruduğunu söyledi.

Bugünkü müsabakanın çok anlamlı olduğunu ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:
"Bir çok maç yaptım ama bugünkü çok anlamlıydı. 84 yıl sonra iki dost ülke takımının yarım kalan müsabakayı tamamlaması önemliydi. Ege'nin iki yakasının dostluğu bir kez daha kendisini gösterdi. Müsabakada Sakız takımıyla bir gol attım. O dostluk golüydü ve anlamı çok fazlaydı. Karşıyaka hiçbir işini yarım bırakmaz, mutlaka tamamlar. Bugün 84 yıl sonra Karşıyaka yine görevini tamamladı. Bu maç burada bitmeyecek. Sürekli devam edecek, dostluk ve Türkiye kazanacak."
- Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis
Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis ise iki ülke ilişkilerinin gelişimi açısından bu karşılaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Benzeri organizasyonlarla iki ülke arasındaki ilişkileri artırmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: AA