Motokrosçu Asrın Pak’ın, Avrupa Turu Başlıyor

Türkiye’nin motokros sınıfında yetiştirdiği ender yeteneklerinden Asrın Rodi Pak, bu hafta sonu İtalya’da Avrupa arenasına çıkacak.


Avrupa, Doğu Avrupa ve Türkiye’de şampiyonluklara ve birçok birinciliklere imza atan genç sporcu Pak, 12-13 Nisan tarihlerinde İtalya’nın Trento şehrinde düzenlenecek Avrupa Motokros Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. 14 yaşındaki genç sporcu Dünya Motosiklet Federasyonu’nun (FIM) düzenlediği Dünya MXGP ile birlikte yapılacak EMX125 sınıfında yarışan ilk Türk sporcu olacak. Arco di Trento Pistinde (1.660 m) yapılacak Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına 27 ülkeden yaklaşık 150 sporcu kayıt yaptırdı. 299 numarayla parkura çıkacak olan Asrın Rodi Pak’ın yarışacağı EMX125 sınıfında ise 88 sporcu elemeyi geçmek için mücadele edecek.
Avrupa Şampiyonası’nın ilk ayağı 11 Nisan Cuma günü yapılacak teknik kontrollerin ardından, 12 Nisan Cumartesi günü sabah sıralama ve eleme antrenmanıyla devam edecek. EMX125 sınıfında elemeyi geçen 42 sporcu 12 Nisan Cumartesi günü ilk yarış için start demirine sıralanacak. Şampiyonanın ikinci yarışı ise 13 Nisan Pazar günü koşulacak.

Kaynak: İHA