Medical Park Antalyaspor'da, Fenerbahçe Maçı Hazırlıkları

Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Medical Park Antalyaspor, deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Hasan Subaşı Tesisleri'nde, teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Murat Duruer ve Emrah Başsan katılmadı. Emre Güngör ve Joseph Boum ise takımdan ayrı koşu yaptı. Gökçek Vederson ve Enoh Eyong ise salonda çalıştı.
İdmanda futbolcular koşu ve istasyon çalışmalarının ardından kondisyon ağırlıklı antrenman yaptı. Daha sonra oyuncular iki takım halinde dar alanda pas çalıştı.
Antrenman öncesinde Çapa, futbolcularla toplantı yaptı.
Çapa, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu karşılaşacakları Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Bu maçta alacakları her puanın kendileri için "bonus" olacağını ifade eden Çapa, "Ligin bitimine 5 hafta kaldı. Bu 5 haftada alacağımız puanlar, bizim ligde kalıp kalmayacağımızı belirleyecek. Rakibimizin artılarını iyi biliyoruz. Amacımız, maçın ilk dakikasından, son dakikasına kadar iyi bir mücadele ortaya koyarak güzel bir skorla Antalya'ya gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Çapa, bir gazetecinin Fenerbahçe'de cezalı ve sakat oyuncuların fazlalığının avantaj olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, geçen hafta oynadıkları Torku Konyaspor maçında 6 futbolcusunun eksik olduğunu hatırlattı.
İstanbul takımlarının 4-5 oyuncusunun eksik olduğunda çok fazla gündeme geldiğine dikkati çeken Çapa, Anadolu takımlarının oyuncusunun eksik olduğunda ise gündeme gelmediğini kaydetti.


-"Saha içinde yaşanan olaylar maçın önüne geçti"
Çapa, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine, "Bu olayları üzücü buluyorum. Saha içinde yaşanan olaylar maçın önüne geçti. Nasıl Real Madrid-Barcelona derbisi Avrupa'da yankı oluşturuyorsa, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi de o derece futboluyla yankı bulsun istiyorum" diye konuştu.

Teknik direktör Fuat Çapa, Kulüpler Birliği Vakfı'nın gelecek sezon yabancı oyuncu statüsünde 6+2 formülünde anlaştığının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:
"Teknik direktör olarak bu konu ile ilgili karar veren merci değiliz. Çünkü bugüne kadar hiçbir teknik adamdan böyle bir fikir alınmadı. Bu, federasyon ve yöneticiler arasında yapılan görüşmeler. Her ne karar olursa olsun, onların almış olduğu karara saygı duymak zorundayız. Eğer benim şahsi fikrimi sormuş olsalardı, ben de ona göre kendi düşüncelerimi federasyona söylerdim. Kadroda 10 tane yabancı oyuncu bulundurmanın maddi anlamda Türk futboluna zarar vereceğini düşünüyorum. Şimdi sormamız gereken soru şu; Önceden alınan karar neden alındı? Bu karar değişecekse niye değişiyor? Buna bakmak lazım."

Kaynak: AA