Borusan Otomotiv Motorsport, 2014 Sezonunu Açtı

Borusan Otomotiv Motorsport, 2014 sezonunu açtı.

Ulusal ve uluslararası arenada yarışan takımın, Avrupa Binek Otomobiller Kupası (ETCC), Türkiye Şampiyonası ve Endurans serilerinde de başarı hedeflediği bildirildi.

Bugüne kadar Türkiye dışında 16 ülkede, 3 kıtada, 23 ayrı pistte (Karting ve Formula BMW yarışları hariç) 128 farklı yarışta start alan ve aynı zamanda Dünya Şampiyonası'nı takip eden tek Türk takımı olan Borusan Otomotiv Motorsport'ta ETCC kategorisinde Aytaç Biter, başarı kovalayacak. Takımın sürpriz isminin ise aynı kategoride yarışacak 17 yaşındaki Kaan Önder olacağı kaydedildi.
Takım sorumlusu İbrahim Okyay, kuruldukları 2008 yılından bu yana en büyük amaçlarından birinin Türkiye'de uluslararası standartta sporcu yetişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Kaan Önder ile birlikte kuruluş amacımızdaki en önemli konulardan birini hayata geçiriyoruz. Geçen yıl Formula BMW'de yarışarak eğitimini en üst seviyede tamamlayan genç sporcumuzu, henüz 17 yaşındayken FIA ETCC'de yarıştırıyoruz. Bırakın bir Türk sporcusunu, dünyada bile bu seviyede bir FIA yarışında start alma şansı ve başarısı yakalayan çok az genç sporcu olmuştur" ifadelerini kullandı.
Türkiye Pist Şampiyonası'nda geçen sezon Takımlar ve Süper Grup şampiyonlukları olmak üzere toplam 4 kupanın sahibi olan Borusan Otomotiv Motorsport, bu yıl Levent Kocabıyık ve İbrahim Okyay ile piste çıkacak.

Kaynak: AA