Avrupa Rinoplasti Kongresi'ne Türk Başkan

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi'nin düzenlediği Avrupa Rinoplasti Kongresi'nin eş başkanlığını yaptı.

Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi'nin Genel Sekreterliği'ni de yapan Prof. Dr. Apaydın, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen bilimsel kongrede 49 ülkeden 250 kişinin eğitim aldığını, ABD ve Avrupa'dan 40 kadar uzman cerrahın eğitim verdiğini belirtti.

Kongrenin kendi dalında Avrupa'nın en önemli organizasyonu olduğunu ifade eden Apaydın, 1973 yılında kurulan Avrupa Yüz Plastik Cerrahisi Akademisi'nin bütün Avrupa ülkelerinde bin kişiyi aşan sayıda üyesinin olduğunu, Almanya'daki Ludwig Maximilian Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Klinik Şefi Prof. Dr. Alexander Berghaus ile eş başkan olarak toplantıyı gerçekleştirmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Türk bilim insanlarının prestijli akademik toplantılarda gerek eğitmen gerekse yönetici olarak görev aldığına dikkati çeken Prof. Dr. Fazıl Apaydın, Türk bilim insanlarının akademik milli takım oyuncusu anlayışıyla Türkiye'yi tüm dünyada temsil ettiğini vurguladı.
-"Artık herkes Türkiye'ye gelmek için yarış içinde"
Akademik olarak da uluslararası alanda aktif çalışan hocaların bulunduğunu, bunların çok az bilindiğini dile getiren Apaydın, şöyle konuştu:
"Milli takım denince herkes futbol düşünüyor. Halbuki dünyada adımızı diğer alanlarda da duyuruyoruz. Akademik hocalarımızın aslında yaptıkları bir milli takım futbolcusunun Türkiye'yi dışarıda temsil etmesinden çok farklı değil. 1999 yılında ABD'de eğitim aldım. 2000 yılından itibaren İzmir'de de bu tür toplantıları yapmaya başladık. İlk toplantıya ne Avrupa ne ABD'den kimse gelmek istemedi. Çünkü ülkemiz o yıllarda yüz ve burun estetik cerrahisi konusunda çok bilinen bir ülke değildi. İlerleyen yıllarda bu durum değişti. Türkiye'nin ekonomik olarak ilerlemesi, kendini geliştirmesi, bunların hepsi paralel gidiyor. Artık herkes Türkiye'ye gelmek için yarış içinde. Ülkemizde estetik cerrahiye çok meraklı genç bir kuşak var, bu ülkemiz için büyük şans. Diğer yandan bizler hem dünyada neler olup bittiğini çok yakından takip ediyor hem de Avrupalılar'dan daha fazla ameliyat yapıyoruz. Dolayısıyla biz onlara katkı sağlar olduk. Birçok Türk bilim insanı artık dünyanın çeşitli noktalarındaki toplantılarda boy göstermeye başladı.

Ben İzmirliyim Ege Üniversiteliyim. Ege Üniversitesi'nden inanılmaz akıllı insanlar çıkıyor. Kendi konularında çok iyi yerlere geliyorlar. Sadece bizim branşımızda değil, genel cerrahide, beyin cerrahisinde ve diğer alanlarda da durum böyle."

Kaynak: AA