Uluslararası Kahraman Bagatır Okçuluk Şampiyonası'nın Ardından

İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı Teknik Direktörü Cumhur Yavaş, bayan ve erkek takımlarının Uluslararası Kahraman Bagatır Okçuluk Şampiyonası'nda zirveyi kimseye bırakmadığını söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, okçuluk takımı, Antalya'da 6 Nisan'da tamamlanan Uluslararası Okçuluk Şampiyonası'nda ulusal klasmanda hem erkeklerde hem de bayanlarda Türkiye şampiyonu oldu.
Türkiye, Azerbaycan, Hollanda, İsviçre, Almanya, Rusya, Estonya, İngiltere, Irak, Gürcistan ve Moldova'dan 505 sporcuyla gerçekleştirilen şampiyonada, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Demir Elmaağaclı, makaralı yay kategorisinde altın madalya kazandı.
Olimpik yay erkeklerde Hasan Orbay, Hollandalı rakibi Sjef Van Der Berg'e yenilerek İzmir'e gümüş madalya getirdi. Bayanlarda ise mavi-beyazlı takımdan Aybüke Aktuna dördüncü oldu.
Türkiye'de okçulukta zirvenin tek sahibi olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı Teknik Direktörü Cumhur Yavaş, "Bayan ve erkek takımlarımız şampiyonluğu yine kimseye bırakmadı. Kulübümüz, Türk okçuluğuna her zaman olduğu gibi hizmet vermeye devam ediyor. Başarılarımız devam edecek" dedi.

Kaynak: AA