Trabzonspor'un Kupası İçin İsviçre'ye Yürüyecek

Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla sonuçlanan 2010-2011 sezonu Spor Toto Süper Lig kupasının Trabzonspor'a verilmesini talep eden ve bu nedenle Trabzon'dan İstanbul'a yürüyen bordo-mavili taraftar Muhammet Çelik, bu kez Almanya'dan İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezine yürüyecek.

Daha önce Trabzon'dan İstanbul'a yürüyen Çelik, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, yürüyüşü sırasında Trabzonspor taraftarlarından yoğun ilgi gördüğünü ancak yönetim bazında beklediği ilgiyi göremediğini söyledi.

İstanbul'a yürüyüşünün ardından sonuç alamadığı için bu kez İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezine yürüyeceğini belirten Çelik, "Şimdiki amacım, en kısa sürede UEFA'nın İsviçre'deki binasına yürümek. Bu yürüyüşün amacı temiz futbol, temiz adalet ve kirli oyunlara son vermek. Eğer buradan da bir sonuç alamazsam açlık grevine gideceğim. Bu kupa Trabzon'a gelecek. Bunu da Trabzonspor taraftarları gerçekleştirecek" dedi.

Yürüyüşe Trabzon'dan uçakla gideceği Almanya'nın Köln şehrinden başlayacağını ifade eden Çelik, "Almanya'dan İsviçre'ye 600 kilometre yürüyeceğim. İsviçre'de Trabzonspor taraftarları ve basın mensupları beni karşılayacak. İsviçre'de Platini ile yüz yüze görüşmek istiyorum. Platini ile görüşemezsem Türkiye'ye dönmeyeceğim. Kendisine 'Trabzonspor'un kupasını neden vermiyorsunuz' diye soracağım. Onların ve Platini'nin adaletine inanıyorum" diye konuştu.

- "Bu yürüyüşü vefakar, cefakar taraftarlarımız için yapıyorum"
Çelik, İstanbul'a yürürken her gün 40 kilometre yol katettiğini anlatarak, "İstanbul'a bir ayda gittim. Bu eylemimi de yaklaşık 20 günde bitiririm. Pasaportum tamam, vize bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Trabzonsporlu yöneticilerle hiçbir görüşmesi olmadığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:
"İstanbul'a giderken boğaz köprüsünden Trabzonsporlu yöneticilerimizi aradım ama gerekli ilgiyi görmedim. Taraftarlarımız ise bana gerekli desteği ve ilgiyi gösterdi. Trabzonspor yönetiminden ilgi görmemem beni çok üzdü. Bu yürüyüşü vefakar, cefakar taraftarlarımız için yapıyorum. İstanbul'a yaptığım yürüyüşte taraftarlarımız bana inanılmaz ilgi gösterdi. Müthiş destek gördüm. Ben taraftarlarımıza bir şey diyemem. Bu taraftarlar o kupayı İstiyor."
Çelik, Avrupa'ya gitmek istemesinde taraftarların da çok büyük etkisi olduğuna değinerek, "Kesinlikle maddi çıkarım yok. Reklama da ihtiyacım yok. Tek amacım Trabzonspor'un verilmeyen kupası. Bu kupa neden verilmiyor? Ben de buradan İsviçre'ye Platini'nin yanına gidiyorum. İnanıyorum bana bir şey söyleyecek" dedi.

Kaynak: AA