Orduspor'un Basketbolda Başarısı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Orduspor'da ilk sezonda ligde kalmanın mutluluğu yaşanıyor.

Orduspor Kadın Basketbol Şube Sorumlusu Yener Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Formasında reklamı olmayan takımımızın ligi 8. sırada tamamlaması mucizenin adıdır" dedi.

Orduspor'un ilk defa mücadele verdiği birinci ligde başta maddi zorluklar geçirdiğine işaret eden Korkmaz, "Her şeyden önce ligde kalmayı başardığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Kendilerine ve camiaya güzel bir sezon yaşatan başta teknik heyet olmak üzere bütün oyuncularını kutladığını söyleyen Korkmaz, şöyle devam etti:
"1. Lig'e çıktığımızda teknik kadro haricinde kadromuzda sadece oyuncu olarak Simay Karaman kalmıştı. Bir çoğu çıkılan bu yolun macera olduğunu, takımın bu ligde tutunmasının çok zor olduğunu düşündüler. Çok kısıtlı bir bütçe ile hatta yok denecek bir bütçe ile çıktığımız bu yolda önce neler yapabileceğimizi takımın baş antrenörü Alper Durur ile oturup konuştuk. Bu bütçeler ile oluşturulabilecek takım seçeneklerini hocamız bizlere sundu ve biz bir karar vererek bu yola çıktık. Öncelikle maddi imkansızlıklar nedeniyle takımın konaklama ve antrenman merkezinin İstanbul olmasına karar verdik. Sezon başlamadan birkaç ilde hazırlık yaparak turnuvalara katıldık. Sonuç itibariyle dar bir kadro ve bütçeyle sezona başladık."
- "Takımın formasında reklam yok"
Ligin hemen başında ligden ilk düşecek takımın Orduspor'un gösterildiğini, ancak bunun böyle olmayacağını herkese gösterdiklerini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:
"Sezon başlamadan önce İstanbul'da fikstür çekimine katıldığımızda neredeyse herkes başlamadan bizi ligin kesin düşeni olarak görmüştü. Lig'e kendi sahamızda çok iyi bir mücadelenin ardından Beşiktaş galibiyetiyle başladık. Daha sonra lig ilerledikçe inişli çıkışlı bir grafik çizdik. İstanbul Üniversitesi BGD maçı var olma, Kayseri KASKİ maçı ise tam anlamıyla kader maçlarımız oldu. İlk sezonumuzda son maçta Kayseri KASKİ maçı ile play-off grubu ve Avrupa kupalarına katılmayı garantiledik. Birçok kez sakatlıklarla mücadele eden ve ligin ikinci yarısını 3 yabancı ile tamamlayan bu takımımız her şeyi sonuna kadar hak ediyor. Formasında reklamı olmayan takımımızın ligi 8. sırada tamamlaması mucizenin adıdır. Artık Avrupa kupalarında mücadele edecek basketbol takımımıza herkesin destek olması gerekmektedir. Biz bu yolda yalnız kalmayacağımıza inanıyoruz ve gelecek sezon mucizenin adı olan bu takıma şehrin desteğinin esirgenmeyeceğini biliyoruz. Biz Avrupa'yı basketbol ile araladık, arzumuz futbol ile bu başarılara devam etmek."
Korkmaz, zor günler geçirdikleri birinci sezonlarında en çok üzüldükleri konunun ise taraftar desteğinin düşüklüğü olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak: AA