Aydın Erkekler Basketbol Ligi’nde Heyecan Sürüyor

Aydın Büyük Erkekler Basketbol Ligi, heyecan ve çekişmeleri karşılaşmalarla bütün hızı devam ediyor.


Aydın Erkekler Basketbol Ligi’nde C grubunda yer alan iki takım; Doğa Kolejispor ve 7 Eylül Gençlikspor takımları karşı karşıya geldi. Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada, rakibi karşısında daha etkili bir oyun ortaya koyan ev sahibi Doğa Kolejispor, ilk periyodu 24-16 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda ise attığı üç sayılar ve sayıya çevrilen çok sayıdaki ribauntlarla farkı kapatan konuk ekip, skor farkını 4 sayıya kadar düşürdü ve ilk yarı 38-34 Doğa Kolejispor üstünlüğü ile sona erdi. 3. çeyrekte oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren yeşil-beyazlılar, bu periyotta aradaki farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve son periyoda 53-44 önde giren taraf Doğa Kolejispor oldu.

Müsabakanın 4. periyodunda farkı kapatarak öne geçmek isteyen 7 Eylül Gençliksporlular çok iyi bir performans ortaya koydu fakat bu, galibiyet için yeterli olmadı ve karşılama 80-70 Doğa Kolejispor’un galibiyeti ile sona erdi.

Maçın en skorer oyuncusu toplamda attığı 48 sayı ile Doğa Kolejispor’un 15 numaralı oyuncusu Ali İhsan Taştan olurken, yeşil-beyazlılar aldıkları bu galibiyet ile birlikte gruptaki puanlarını 9’a yükselterek 10 puanlı grup lideri AYGEM’in ardından 2. Sıraya yükseldiler. 7 Eylül Gençlikspor ise 7 puanla 3. Sıradaki yerini korudu.

Kaynak: İHA