Mancını Açıklaması

Dev derbide Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ettiği maçın ardından konuşan Roberto Mancini, “Fenerbahçe liderliği hak ediyor” dedi.


Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın hocası ve futbolcular açıklamalarda bulundu.

İyi oynayan bir Galatasaray’ın sahada olduğuna değinen Roberto Mancini, “Rakibinden daha iyi oynayan bir Galatasaray vardı. İkinci golü bulabilirdik. Böyle bir maç geçti” diye konuştu.

Selçuk ile arasındaki olayın büyütülecek bir olay olmadığına vurgu yapan İtalyan teknik adam, “Cevap verilmesi gereken bir olayda değil. Selçuk ile aramızda bir şey geçmedi. Maç hakkında konuşmamız daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.

“KALİTELİ VE ÖNEMLİ BİR DERBİ”
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, yabancı kuralını hatırlatarak, “Bu kuralların bu şekilde olması iyi değil. Serbest olması gerekiyor. Kurallar serbest olunca futbolun kalitesi de artacaktır. Türkiye liginin kalitesini yükseltir. Bu tip kuralların daha açık olması gerekiyor. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin Manchester derbilerinden veya İtalya’daki derbilerden bir farkı yok. Kaliteli ve önemli bir derbi” şeklinde konuştu.

“Maçta 10 kişi kaldığında da topa hakim olan bir Galatasaray vardı” diyen Mancini, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belki orada ikinci golü bulsak farklı olabilirdi. 1 kişi eksik kaldıklarında Fenerbahçe’ye karşı oyunu domine eden Galatasaray vardı. Fenerbahçe’nin ne kadar güçlü olduğunu unutmamak gerekiyor. 1 kişi eksik kaldıktan sonra maçı domine ettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“MÜKEMMEL BİR BAŞKANA SAHİBİZ”
İtalyan teknik adam, mükemmel bir başkana sahip olduklarını ifade ederek, “Takıma destek olan bir başkanımız var. Bu oyun bizim için önemli. Her zaman takıma destek oluyorlar” sözlerine değindi.

Fenerbahçe’nin liderliği hak ettiğini dile getiren Mancini, “İyi oynadılar, iyi mücadele ettiler ve orayı hak ettiklerine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

“DROGBA ÖNEMLİ BİR OYUNCU”
Roberto Mancini, Drogba’nın önemli bir oyuncu olduğunu hatırlatarak, “Yaklaşık 1 gündür takımla antrenman yapmıyordu. Bu sabah konuşmamızda oynarım dedi.

Beraber karar verdiğimiz bir şey. Bizim için önemli bir oyuncu” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Selçuk’un dışarı çıkmaması ve sahada kalmak istediğini ifade ederek, “Doktoru beklemesini istedik. Herhangi bir anlam karmaşası yok” diye konuştu.

SARIOĞLU: “SELÇUK’UN GALATASARAY’A KATTIKLARI ORTADA”
Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, bugün kendileri açısından önemli bir maç olduğuna değinerek, “İyi mücadele ederek galip geldik. Derbi maç olması daha da anlam katıyor. Ligdeki yerimiz açısından da önemli bir 3 puandı. Pozisyonları değerlendirseydik farkı açardık ama kazanmayı bildik. Selçuk’un Galatasaray’a geldiği günden beri yaptıklarını kimse gözardı edemez. Kalbi çok temiz bir arkadaşımdır. Çeyrek final gördük, 2 yıl şampiyon olduk. Kötü bir sezon olunca taraftarın hareketlerinden sinirlenmiş olabilir. İster istemez bir gönül kırgınlığı olabilir. Duygusaldır o. Sorun olacağını sanmıyorum” açıklamalarında bulundu.

MUSLERA: “ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ KAZANDIK”
Sarı-kırmızılı takımın başarılı kalecisi Fernando Muslera, bugün maçta iki duyguyu birden yaşadığına değinerek, “Mutlu olduğum şu, çok önemli bir maç kazandık. Derbi maçları her zaman önemlidir. Kazanılan 3 puan ekstra bir motivasyon olur. Önemli bir galibiyet aldık” dedi.

“DERBİLER YILDA İKİ KERE OYNANIYOR”
Maçtan önce ne yazık ki rakipleri tarafından bazı yorumlar olduğunu hatırlatan Muslera, “İşte, ‘Galatasaray’a karşı bir daha kazanmak güzel olacak. Saçımı kestireceğim, ligin en kolay maçı bizi bekliyor’ dediler. Futbolu oynamak ve zevk almak lazım. Derbileri yılda iki kere oynuyorsunuz. Bu tip açıklamaları bırakmalılar. Bu futbolun şiddetini artırır. Saha içinde arkadaş olan insanlar var. Bu tip açıklamalar yapmak gereksiz” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolu güzelleştiren şeylerin yanında olmak istediklerini belirterek, “Futbolu güzelleştirmek adına bunlar önemli derbiler. Bugün maalesef sahada gergin bir ortam vardı. Yolda stada gelirken başlayan gerginlik sahada da devam etti. Futbolu konuşmak isterdim ama sahada birçok şey oldu. Oyunun sürekli durması, hakemin kararları, eksik kalmamız. Dolayısıyla oyun oynamaya çalışsak da sonuç alamadık. Keşke futbolu konuşabilseydik” dedi.

Kendisinden önce basın toplantısına katılan ve Fenerbahçe’nin zirvede olmayı hak ettiğini belirten Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Yanal, “Deneyimli bir teknik direktörün teveccühü. Teşekkür ederim” diye konuştu.

“SAVAŞ BAŞLIKLARINI ATMAYI BIRAKMALIYIZ”
Yanal, basında maçlar öncesi savaş başlıkları atıldığını vurgulayarak, “Ne zaman savaş başlıklarını atmazsak futbol o zaman güzelleşecek. Futbol bir oyun. Bu başlıkları atmayalım. Oyunu abartmayalım ve futbol ortaya koymaya çalışalım. Futbol o zaman güzelleşecektir” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÖNCE DE GERİLİMLİ MAÇLAR OYNADIK”
Daha önce de gerilimli maçlar oynadıklarını ifade eden Yanal, “Trabzon’da da öyle oldu. Olaylara rağmen oyunumuza bakıp futbol oynamaya çalıştık. Orada Trabzonspor da oyuna katıldı.

Bu maçta biraz daha farklı oldu ama Galatasaray’ın farklı bir pozisyonu da var. Maalesef sahanın içini konuşamıyoruz. Maalesef bugün Türkiye’nin dört gözle beklediği bir derbinin ardından futbol konuşamıyoruz, hakem kararlarını konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Yanal, derbinin gergin başladığını vurgulayarak, “Bu gerginlik hatları bayağı kopardı. Oyunun başında herkes birbirini yemeye başladı” dedi.

Basın mensuplarının, mücadelede kendisine küfür edilen ve gerildiği düşünülen Emre Belözoğlu’nu oyundan almayı düşünüp düşünmediğini sormaları üzerine Yanal, “Emre’yi oyundan mı almam gerekiyordu, yoksa küfür mü edilmemesi gerekiyordu” cevabını verdi.

İRTEGÜN: “GERGİN BİR MAÇ OLDU”
Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün de, böyle bir derbide skordan çok futbol adına şeyler beklediğini ifade ederek, “Gergin bir maç oldu. Biz buraya gerginlik oluşturmak için gelmedik. Adam gibi futbol oynamaya geldik. Futbol içinde belki belli bir sınıra kadar gerginlik olmalıydı. Hatta belli bir sınıra kadar olan gerginlikler futbolu güzelleştirir ama yapılan hareketler bazı futbolculara yakışmadı. Galatasaray bizi yendi. Biz bir Galatasaray derbisini daha kazanarak, taraftarlarımıza bayram yaşatmak istedik. Yaşatamadık. O yüzden üzgünüz. Maalesef birkaç futbolcunun oyunlarına ayak uydurduk. Fenerbahçe bu sene şampiyonluğa ulaşacaktır. Bu da geçen senelerde olduğu gibi tertemiz bir şampiyonluk olacaktır” diye konuştu.

DEMİREL: “BAZI GALATASARAYLI FUTBOLCULAR ADAM GİBİ OYNAMIYOR”
Fenerbahçe’nin kaptanlarından Volkan Demirel ise Galatasaray yönetimi ve Galatasaraylılar’ın kendisini izlemeye aldıklarını hatırlatarak, “Aslında Galatasaraylılar’ı izlemek lazım. Bazıları adam gibi oynamıyor, onları izlesinler. Beni izlemeleri sıkıntı değil. Bugün hiçbir şey yapmadım. Sneijder’e elimi uzatmam ters tepki ile döndü. Demek ki bazı yerlerde ters davranmak gerekiyor. Hakem’in Emre ile ilgili kararı doğru ama Melo’nun da atılması gerekiyordu. Bir el hareketi vardı. Bülent Hoca sağ olsun kendisini affettirmek için son 5 dakika kala Melo’yu oyundan attı. Niyet çok önemlidir. Bugün yardımcı hakemin görüntüsü çok vahimdi. Ben adam gibi oynayan Galatasaraylı futbolcuları tebrik ediyorum. Oynamayanları da Galatasaray yönetimi izlesin. Kazansaydık adam gibi yenip gitmek nasıl olur onu gösterecektik. Allah nasip etmedi. İnşallah sezon sonunda şampiyon olunca göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA