12. Sportaccord Kongresi

Sporda yılın en büyük kongresi olan Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (SportAccord) Kongresi, Antalya'nın Belek beldesinde başladı.

SportAccord tarafından Susesi Luxury Resort'ta düzenlenen ve 11 Nisan Cuma günü sona erecek kongreye, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Olimpik Yaz Sporları Federasyonları Birliği (ASOIF), Uluslararası Olimpik Kış Sporları Federasyonları Birliği (AIOWF), IOC Tarafından Tanınan Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (ARISF), Uluslararası Dünya Oyunları Birliği (IWGA), Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 katılımcı iştirak ediyor.
Birliklerin yönetim kurulu toplantılarının gerçekleştirileceği dev organizasyonda ayrıca, alanında tanınmış 38 katılımcı da konuşma yapacak.
Kongrenin ilk gün sabah seansı, yerli ve yabancı konuklar için beldenin tanıtımını da içeren sosyal aktivitelere ayrıldı. Öğleden sonra ise ASOIF, ARISF ve IWGA'nın yönetim kurulu toplantıları gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA