Kadınlar Basketbol 2. Ligi

Kadınlar Basketbol 2. Ligi 2. Tur D Grubu’nda mücadele eden AS Osmaniye Gençlik, kendi evinde Tekkeköy Belediye'yi 66-51 yendi.


Merkez Spor Salonu’nda oynanan, Ayhan Baykara ve Musa Orhan hakem ikilisinin yönettiği maçta ev sahibi takım AS Osmaniye Gençlik, ilk periyodu 20-13 önde tamamladı. İkinci periyotta rakibinin iyi savunması karşısında zorlanan Osmaniye takımı, bu periyotta rakibinin 9-0’lık seri de yakalaması ile devreyi 32-31 öne bitirdi.

İkinci devreye daha toparlanmış olarak başlayan AS Osmaniye Gençlik, üçüncü periyodu 51-40 önde tamamlayarak, farkı 9 sayıya çıkardı. Maçın dördüncü ve son periyodunda da rakibine şans tanımayan AS Osmaniye Gençlik, bu periyodu 15-11 alarak maçtan 66-51’lik galibiyet ile ayrıldı.

Maçtan sonra açıklama yapan AS Osmaniye Gençlik'in yeni antrenörü Aydın Uğuz, ilk maçta galibiyet almalarının kendisi için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Önlerinde 3 maç olduğunu belirten Uğuz, “Önümüzdeki hafta Mülkiye ile deplasmanda oynayacağız. Ondan sonra Balçova Belediye Termal ve Orman Gençlik ile evimizde oynayıp grup maçlarını tamamlayacağız. Bizim hedefimiz bu 3 maçı da kazanmak. Ayrıca muhteşem bir destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA