İtf Edgbaston Turnuvası’nda Çağla Büyükakçay Şampiyon Oldu

İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenen 25 bin dolar para ödüllü ITF Edgbaston Turnuvası’nda Türk tenisçi Çağla Büyükakçay şampiyon oldu.


Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, kariyerinin 6. tekler şampiyonluğuna İngiltere’de imza attı. ITF Edgbaston’da 4 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Çağla Büyükakçay, final maçında bir dönem dünya sıralamasında 40. basamağa kadar yükselen ve kariyerinde 2 WTA zaferi bulunan Fransız Pauline Parmentier ile karşılaştı. Yaklaşık 4,5 ay önce 3 sette mağlup ettiği Parmentier’i korttan yine eli boş gönderen Çağla, 6-4, 2-6, 6-2’lik setlerle sonuca giderek, büyük ödülü almayı başardı.

KUPA HASRETİNE SON VERDİ
3. kez 25 bin dolar para ödüllü bir turnuvada zafere uzanan Büyükakçay, 2010 yılından beri süren kupa hasretine de son verdi. Geçen ayın başında yine İngiltere’de katıldığı turnuvada ikincilikte kalan, bu kez ise hedefi tutturan milli tenisçinin bir sonraki durağı, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki WTA turnuvası olacak.

Kaynak: İHA