Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Milli Güreşçi Akgül'ü Kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül'ü tebrik etti.

Kılıçdaroğlu, kutlama mesajında, son iki yılın Avrupa Şampiyonu olan Akgül'ün üçüncü kez bu unvanı kazanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Serbest stil 125 kiloda mindere çıkan Akgül'ün, rakiplerine puan vermeden şampiyon olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Daha önceki iki şampiyonada altın madalya kazanan güreşçimiz, bu şampiyonada da ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan'ı 11-0, çeyrek finalde Belarus'lu rakibi Shvedau Vadzim'i 10-0, yarı finalde de Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'yı 10-0 yenerek hiç puan vermeden finale yükselmiş, finalde Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çıkıp, bu güreşi de 10-0 kazanarak altın madalyanın sahibi olmuş. Bu gurur veren başarı nedeniyle milli güreşçimiz Akgül'ü içtenlikle kutluyor ve artık sıranın dünya şampiyonluğuna, olimpiyat şampiyonluğuna geldiğine inanarak, başarılarının devamını diliyorum. Öte yandan, üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül'ün altın madalyayı kazandıktan sonra bayrağımızla tur atmasını ve ay yıldızlı bayrağımızı öperek kendisini alkışlayanları selamlamasının da, Kırkpınar güreşlerinde bayrak geçerken ayağa kalkmayanlara hem ders, hem de örnek olmasını temenni ediyorum"

Kaynak: AA