Aysal: 'Bedel ödüyoruz'

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, devre arasında yapılan 9 transfer ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da devre arasında yapılan 9 transferin fazla süre almaması tartışma konusu olurken, başkan Ünal Aysal, derbi öncesinde yaptığı açıklamalarda bu transferlerin nedenini açıkladı. Genç oyuncuların şu anda bir deneme sürecinden geçtiğini belirten Aysal, gelecek sezon bazı isimler ile yolların ayrılacağını da belitti.

İşte Aysal'ın yeni transferler için sözleri...

"Telles ve Hajrovic hocamızın çok beğendiği bir oyuncu, Ontivero da hocamızın çok değer verdiği ve 'bunu kaçırmayalım' dediği bir oyuncu. Yerli oyuncular için de, Mancini'nin oyuncuları var. Hocamızın şu anda deneme yanılma senesi ve bir anlamda biz de bunun bedelini ödüyoruz. Ben şu anda sabırlı davranmaya çalışıyorum. Hocamız şu anda her şeyi deneyecek ve önümüzdeki sezondan önce bize bir rapor vererek; kimlerin gideceğini ve kimlerin kiralanacağını söyledi.

TERİM'E BAKIŞI...

Galatasaray'da başkan Ünal Aysal, GS TV'de kritik açıklamalar yaparken sözlerinin arasında Fatih Terim de vardı.
Aysal, Roberto Mancini, İtalyan hoca ile çalışma şartları, kontratları ve kendisinin bir hocanın işine karışıp karışmama konusunda yaptığı yorumlarda Fatih Terim'in adını kullanmak yerine 'önceki' demeyi tercih etti.

Aysal'ın Terim döneminden, Terim dönemi diyerek bahsetmemesi ve 'önceki' takısını kullanması dikkatlerden kaçmadı.
"Teknik ekibe karışamam ve bu konudaki görüşüme de söyleyemem. Önceki teknik direktörümüze de aynı şeyi söyledim."
"Ben her zaman kontratlara sadık kalmışımdır, bu önceki teknik direktörümüz döneminde de böyle oldu bundan sonra da böyle olacak."

"Teknik heyetin değiştirilmesi konusu benim içim mecburiyetti, o kararı almak zorundaydım."

"Ben kimseye haksızlık etmek istemem, Fatih hocayla çok iyi 2 dönem geçirdik ama bir yorgunluk vardı. İki yıllık bir şampiyonluk didişme takım ve teknik heyet arasında bir yorgunluk vardı. Fatih Terim görevden ayrılırken 8 puan kaybetmiştik, şu anda 10 puan gerideyiz. Bana göre bir farklılık yok. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'den 6 gol yemiştik, bazı şeyler çok çabuk unutuluyor."