Yelken Açıklaması

Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) düzenlediği Bölge 1. Ayak Bodrum Kaymakamlık Kupası Yarışları, yarın Bodrum'da başlayacak.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın başlayacak yarışlara, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'dan yaklaşık 300 sporcunun katılacağını söyledi.

Bodrum açıklarında gerçekleştirecek yarışların, optimist, laser radial, laser 4.7 ve laser standart sınıflarında yapılacağını belirten Gödekmerdan, "Bodrumlu yelkencilerimiz uluslararası alanda birçok madalya kazanmaktadır. Bu hafta İtalya'nın Garda Gölü'nde düzenlenen Europa Cup-Malcesine yarışlarında Bodrumlu sporcu Onur Mandalinci şampiyon oldu. Bu yarışların Bodrum'da yapılıyor olması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Gödekmerdan, Bodrum Belediyespor'da Anıl Çetin'in de laser 4.7 sınıfında, Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu elinde bulundurduğunu kaydetti.

Yarışmada dereceye giren bazı sporcuların, mayıs ayında Marmaris'te düzenlenecek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası Yarışması'na katılmaya hak kazanacağı ifade edildi.

Kaynak: AA