Türkiye'de Kadın Futbolu Gelişecek

Türkiye Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Nur Mustafa Gülen, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kadın futbolunun gelişmesi için yeni düzenlemeler yapıyor. İnşallah gelişim ligi kurulduktan sonra kadın futbolu 5 yıl içinde kalkınacak" dedi.

Gülen, bir etkinliğe katılmak için geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kadın futbolunda yolun başında olduğunu belirterek, futbolu ve birlikte oynamayı öğrendikten sonra büyük takımları yenebileceklerini kaydetti.

Türkiye Kadın A Milli Takımı'nın fiziksel ve teknik kapasitesinin bulunduğunu ifade eden Gülen, "Ligin kalitesini artırarak milli takımın kapasitesini de yükselteceğiz. Artık, üç ihtimalli maçlarda galip gelmeyi de başarıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de kadın futbolunda iki ligin bulunduğuna değinen Gülen, söz konusu ligler arasında kalite açısından fark olduğunu bildirdi.
İki lig arasındaki kalitenin birbirini yakalaması gerektiğini dile getiren Gülen, şöyle devam etti:
"Kaliteli futbol takımı sayısı artınca kaliteli oyuncu sayısı da artacak. Onlardan bir milli takım oluşturulacak. Bizim tek eksiğimiz küçük yaş grubu liglerinin olmamasıdır. 13-14 yaşındaki bir oyuncu takıma geldiğinde ablalarının yanında uzun süre yedek bekliyor. Bu da onun kalitesinde düşüşe neden oluyor. Maç oynayıp gelişim tamamlanıyor. TFF, kadın futbolunun gelişmesi için yeni düzenlemeler yapıyor. Gelişim ligi kurulduktan sonra kadın futbolu 5 yıl içinde kalkınacak. Geleceğe umutla bakabiliyoruz."

-"Almanya'daki scout ekibimiz, Türk kadın futbolcuları izliyor"

"Avrupa'nın bir çok ülkesinde, Kanada'da, ABD'de çok sayıda Türk kadın futbolcu bulunuyor" diyen Gülen, şunları söyledi:
"Onları takip edip, Türkiye'deki futbolcularımızdan kalitelilerini Türk Milli Takım'a kazandırmalıyız. Almanya'da seçmeler yapıyoruz. Yurtdışında, Almanya'ya yakın ülkelerden küçük yaş grupların da dahil olmak üzere seçmelere çağırıyoruz. Bu projemizi devam edeceğiz. Yurtdışındaki iyi futbolcuları Türk Milli Takımı'na kazandırmalıyız. Almanya'daki scout ekibimiz, Türk kadın futbolcuları izliyor."

Kaynak: AA