Tekvando Açıklaması

Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

Başkent Bakü'de, Serhedçi İdman Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı ve Azerbaycan Tekvando Federasyonu Başkanı Kemalettin Haydarov, Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chung Won Choue, Avrupa Tekvondo Birliği (ETU) Başkanı Athanasios Pragalos, sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

Azerbaycan ulusal marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, sporcular sahneye davet edildi.
Açılışta konuşan Kemalettin Haydarov, ülke yönetiminin spora büyük önem verdiğini ve Azerbaycan'ın önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmasının artık gelenek haline geldiğini söyledi.

Şampiyonanın çok güzel geçeceğini, dünya ve ülke sporuna katkı yapacağını ifade eden Haydarov, "Bakü, bu günlerde Avrupa tekvandosunun başkenti olacaktır" dedi.

Açılışta, Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chung Won Choue, Başkan Haydarov ile Bakan Azad Rehimov'a, tekvando sporuna yaptıkları katkılar dolayısıyla hediye takdim etti.
Tören, sporcular ve hakemlerin yemin etmesinin ardından dans ve müzik gösterileriyle devam etti. Azerbaycan milli dansları ve lazer ışıklarıyla yapılan görsel şölen, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.
Şampiyonada 47 ülkeden 363 sporcu tatamiye çıkacak ve karşılaşmalar yarın başlayacak.
Türkiye'yi, 8'i kadın 16 sporcu temsil ettiği şampiyona 4 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA