Basketbol Maçında Olay

Türkiye Basketbol 3. Ligi, play-off yarı final 2. tur karşılaşmasında Afyonkarahisar Belediyespor ile İzmir ekibi Bostanlıspor arasındaki karşılaşmada olaylar çıktı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın başlamasının ardından Bostanlıspor taraftarları ile Afyonkarahisar Belediyespor taraftarları arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesinin ardından, taraftarlar birbirlerine yabancı cisimler atmaya başladı.

Olaylar sonrasında basketbolcular ve hakemler soyunma odalarına gitti.
Bu sırada, Bostanlıspor taraftarları, yan tribünde bulunan diğer taraftarların üzerine maytap attı. Atılan maytapların bir kısmı çocukların ve kadınların olduğu bölümde patladı.
Bostanlıspor taraftarları, yaşanan taşkınlıkların ardından güvenlik güçlerinin müdahalesiyle tribünden çıkartıldı. Afyonkarahisar Belediyespor taraftarlarının da salonu boşaltmasının ardından maç kaldığı yerden devam etti.
Karşılaşmanın ilk devresini 40-32 önde kapatan Afyonkarahisar Belediyespor, mücadeleyi de 79-73 kazanarak Türkiye Basketbol 3. Ligi final gruplarına yükseldi.
İzmir'de oynanan birinci tur maçını da Afyonkarahisar Belediyespor 66-63 kazanmıştı.
- Olayların faturası gazetecileri çıkarıldı-
Karşılaşma öncesinde, polisler tarafından güvenlik kontrolünden geçirilen, cebinde bozuk para, çakmak ve elinde şemsiye bulunan taraftarlar geri çevrildi.
Maçı takip etmeye gelen basın mensupları da aramadan geçirildi. Ceplerinde bozuk para ve çakmak çıkan basın mensupları da polis tarafından salona almadı. Duruma tepki gösteren bazı yerel gazeteciler karşılaşmayı takip etmeden salondan ayrıldı.

Kaynak: AA