Adanaspor - Samsunspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 33. haftasında Adanaspor kendi evinde Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Samsunspor'un sadece savunma anlayışı düşündüğünden işlerinin zorlaştığını belirterek değerlendiremedikleri net pozisyonlardan yakındı. Futbolun sadece savunma yönünü düşünen ve orayı kalabalık tutan bir takıma karşı baskılı oynadıklarını vurgulayan Eriş, “Mücadele gücü yüksek bir görüntü sergiledik. Mücadeleyi orada tutmaya çalıştık. Yakaladığımız net pozisyonlar da var, belki değerlendirseydik çok değişik skorlara imza atabilirdik. Rakip golü bulamayınca direncini fazlalaştırdı. Neticede bize bir puan yetmiyordu. Samsunspor’a da yetmiyor tabi ilk iki için. Bir cenderenin içindeyiz. Bizimle birlikte mücadele eden 6 takım var. Biz Adanaspor olarak son maça kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Adanaspor’un tecrübeli forveti Ergin Keleş ise zor ve kritik haftalara girdiklerini belirterek bu haftalarda önemli olanın psikolojik ve karakter olarak güçlü olabilmek olduğunu kaydetti.

Rakip oyuncuları tebrik eden Keleş, “Çünkü böyle durumlarda oynamak, sahaya çıkmak ve yapmak istediklerinizi ortaya koymak zorlaşıyor. Çünkü üzerinizde büyük bir stres var. Bugün takım arkadaşlarım gerekli karakteri ortaya koydular” şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR CEPHESİ
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar da her ne kadar iki takımın da işine yaramasa da elde ettikleri bir puanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Galip gelmeleri halinde kendilerine göre hesapları olduğunu belirten Kalpar, “Bir bakarsınız birçok şeye yaramış olabilir. Şuan böyle gözüksede ileri ki hesaplama farklı olabilir. Biz bu hafta galibiyeti hak ettiğimize inanıyorum. Özellikle ikinci yarıda yakaladığımız pozisyonlarla bunu gösterdik. Direkten dönen iki tane pozisyonumuz var. Tabi ki Adanaspor’un da pozisyonları vardı ama bizim pozisyonlarımız netti. 16 maçtan beri yenilmezliğimiz devam ediyor. Yine biz önümüzdeki maçları da kazanabilme adına büyük bir mücadele vereceğiz. Biz hesabımızı yine yapacağız, yapmamız lazım” diye konuştu.

Samsunspor’lu futbolcu Taha Kılıçkaya ise ikinci yarıda daha net pozisyona girdiklerini hatırlatarak, “Belki buradan galip ayrılabilirdik. Galip ayrılsak bizim için çok daha iyi olurdu. Çok daha farklı yerlere geçebilirdik. Bunu başaramadık. Bir puanla ayrılıyoruz Adana’dan. Hayırlısı olsun bizim için. Daha lig bitmedi. Oynanmamış 5 maç var. Bu 5 maçın hepsini kazanmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İHA