Liverpool'u Chelsea durdurdu

İngiltere Premier Lig’de zirve mücadelesi veren Liverpool ile Chelsea, Anfield Road’da karşılaştı. Chelsea, Demba ve Willian’ın golleriyle Kırmızılar’ı 2-0 yendi ve lider Liverpool ile puan farkını 2’ye indirdi.

İngiltere Premier Ligi'nde, üstüste 11 maç kazanan Liverpool'un galibiyet serisine Chelsea son verdi. Londra ekibi lider Liverpool'u deplasmanda 2-0 mağlup ederken, şampiyonluk yarışında avantaj Manchester City'e geçti.

Chelsea'ye Liverpool karşısında üç puan kazandıran goller, Senagalli forvet Demba Ba ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Willian Borges da Silva attı.

Demba Ba, ilk yarının uzatma dakikalarında Liverpool kaptanı Steven Gerard'ın yaptığı hatayı affetmedi. Ba, Gerard'ın kayarak kaybettiği topu kalecinin solundan filelere gönderdi.

Willian da, Liverpool'un tüm hatları ile beraberliği aradığı maçın uzatma dakikalarında Torrres'in pasında topu boş kaleye yuvarlayarak maçın sonucunu belirledi.

Liverpool karşısına, hafta içindeki Atletico Madrid maçına kıyasla yedi farklı oyuncu ile çıkan Chelsea Menajeri Jose Mourinho takımının ikinci golü sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

Liverpool avantaj yitirdi

İngiltere'de 24 yıl sonra ilk kez lig şampiyonu olmak isteyen Liverpool ise liderliğini sürdürse de Chelsea yenilgisi ile önemli bir avantajı yitirmiş oldu. Zira Liverpool Chelsea'yi yenmesi halinde, kalan iki maçta da dört puan alsa da şampiyon olacaktı.

Chelsea maçını değerlendiren Liverpool Menajeri Brendan Rodgers, karşılaşmanın başında bir gol atamadıkları için rakiplerini açamadıklarını söyledi. Chelsea'nin oyun anlayışını da eleştiren Rodgers, 'Buraya kazanmaya gelmedikleri açıktı. Zaman geçirip durdular. Bizim oyuncularımız ise herşeylerini ortaya koydu. Maalesef şansımız yoktu' dedi.

İngiltere Premier Ligi'nde bitime iki maç kala Chelsea Liverpool ile arasındaki puan farkı ikiye indi. 36 maç sonrası Liverpool'un 80, Chelsea'nin ise 78 puanı var.

Son maçında deplasmanda Crystal Palace'ı 2-0 yenen Manchester City ise puanını 77'ye çıkardı. Ancak bir maçı eksik City kalan tüm maçlarını alması halinde, averajla şampiyonluk ipini göğüsleyebilir.