Her Şey Şirketleşmeyle Başladı

İzmir'i daha önce Süper Lig'de 10 sezon temsil eden Altınordu, geçen yıl Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta yaşadığı şampiyonluğun ardından bu sene Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mutlu sona ulaştı.

Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 sene üst üste şampiyonluğun kolay olmadığını, "Geliyor Türkiye'nin Altınordusu" sloganına uygun şekilde yollarına devam ettiklerini söyledi.

Bu sloganın altında ezilmemek istediklerini kaydeden Dizdar, şöyle konuştu:
"Bu sloganın altını dolduruyoruz, sportif başarımıza da baktığımızda 2'de 2 yaptık. Gelecek sezon da bu sene olduğu gibi doğru hamleler yapacağız. Bu sezon başında yaptığımız transferler takımla büyük uyum sağladı. Çok çalışmaya devam edeceğiz. Futbolcular ve teknik ekibin bu başarıda emeği çok büyük. Bir üst lige yükselmeyle sorumluluğumuz bir kat daha arttı."
- Altınordu'nun şampiyonluğu
2011-2012 sezonunda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'tan 3. Lig'e düştükten sonra yapılan genel kurulda şirketleşme kararı alan Altınordu'da kulübün çoğunluk hisseleri Seyit Mehmet Özkan başkanlığında kurulan Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş'ye geçti. Bu şirketleşme kararının ardından futbolda ciddi bir yatırım atağına giren Altınordu, altyapıdaki yapılanmasının yanı sıra sportif başarıyı da elde etti. Geçen sezon Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mutlu sona ulaşan İzmir temsilcisi, bu yıl Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 2 hafta kala PTT 1. Lig'e yükselmeyi garantiledi.
Ligde şimdiye kadar oynadığı 32 maçta 75 puana ulaşan Altınordu, bu müsabakalarda 23 galibiyet, 3 yenilgi ve 6 beraberlik aldı. Ligde 71 gol kaydeden ve kalesinde 21 gol gören kırmızı lacivertli ekip, liglerde en az gol yiyen ekiplerden biri oldu. Ligde 17 haftadır kesintisiz olarak liderlik koltuğunda oturan Altınordu, 32 haftanın 19'unda ilk sırada yer aldı.
- Bu sezon İzmir'de yenilmedi
Ligde Dyo Alsancak Stadı'nda oynadığı 16 maçta 11 galibiyet ve 5 beraberlik alan Altınordu, geçen sezon ise aynı statta oynadığı 10 müsabakada 9 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti. Dyo Alsancak Stadı'nda oynadığı son 26 müsabakada hiç yenilmeyen kırmızı-lacivertli ekip, 61 gol atarken, kalesinde 19 gol gördü.
- Gökhan Karadeniz
Kızılcahamamspor maçında da rakip fileleri havalandıran Gökhan Karadeniz, sezon bitimine 2 hafta kala gol sayısını 26'ya çıkardı. Gol krallığında en yakın rakibi Bandırmaspor'dan Timur Kosovalı'nın 4 gol önünde bulunan Altınordu'nun golcüsü bu sezon ayrıca 15 asist yaptı.
- 22 sene sonra PTT 1. Lig'de
Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt Altınordu, 1959-1965 ve 1966-1970 arasında Süper Lig'de toplam 10 sezon mücadele etti. Daha önce adı 2. Lig olan PTT 1. Lig'de 22 sezon mücadele eden Altınordu, en son 1991-1992 sezonunda Süper Lig'e yükselme mücadelesi vermişti.
Bir süre amatör kümede de yer alan Altınordu, PTT 1. Lig'de 22 sezonda oynadığı 694 maçta 239 galibiyet, 207 beraberlik ve 248 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 790 gol atan İzmir temsilcisi kalesinde 747 gol gördü.
- İzmir'in 3. takımı oldu
Altınordu, gelecek sezon PTT 1. Lig'de İzmir'in diğer temsilcileri Bucaspor ve Karşıyaka ile mücadele edecek. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta zirve yarışını sürdüren Göztepe de bir üst lige çıkması halinde gelecek sezon PTT 1. Lig'de 4. İzmir takımı yer alacak.

Kaynak: AA