Güle güle Del Piero...

40 yaşına merdiven dayayan İtalyan futbolcu Alessandro Del Piero, son 2 sezonda formasını giydiği Avustralya temsilcisi Sydney FC'ye veda ediyor.

Sydney FC kulübü başkanı Scott Barlow yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"2 yıl önce Alessandro Del Piero ile imzalayarak kulüp tarihinin en iyi transferini yapmıştık. O ana kadar 'Del Piero Avustralya'da futbol oynayacak' deseniz kimse buna inanmazdı. Avustralya futbol tarihinin en iyi transferi oldu ve hem Sydney FC hem de ligimizin adını dünyaya tanıttı.

Kendisini Sydney FC kulübünün çatısı altında görmeye devam etmek istiyoruz. Ancak bu elbette onun kararı. Herkes adına, kulübümüz için yapmış olduğu büyük hizmetten dolayı Alessandro'ya teşekkür ediyorum. Onun gibi biriyle çalışmak büyük bir ayrıcalıktı."

Alessandro Del Piero ise, kendine ait resmi internet sitesine şöyle konuştu:

"Avustralya'ya veda etme zamanı geldi. Ne kadar çok üzülsem de; Sydney FC'deki maceram bitmek üzere. Burada harika zaman geçirdim. Benimle devam etmeyi çok isteyen kulübüme gerçekten çok minnettarım. Kolay bir karar değildi. Avustralya'nın, benim ve ailemin kalbinde her zaman bir yeri olacak."

2015 Asya Kupası'nın gönülelçisi seçilen Del Piero, Ağustos ayında eski kulübü Juventus ile oynanacak özel maçta Avustralya A Lig All-Stars takımının kaptanlığını yapacak.

JUVENTUS TARİHİNE ALTIN HARFLERLE

Sydney FC'deki 2 sezonunda toplam 24 gol atan Del Piero, 19 yıllık Juventus kariyerinde birçok rekorun altına imza atmış ve kulüp tarihinin unutulmaz isimleri arasındaki yerini şimdiden almıştı.

1993'te Padova'dan Juventus'a transfer olan ve siyah beyazlı formayla ilk maçına 12 Eylül 1993 tarihinde çıkan Del Piero, Juventus kulübü tarihinde hem en çok maçta görev alan hem de en çok gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Del Piero, Juventus'taki toplam 705 resmi maçının 478'ini Serie A'da, 35'ini Serie B'de, 55'ini İtalya Kupası'nda, 127'sini Avrupa Kupaları'nda, 9'unu da UEFA Süper Kupa-İtalya Süper Kupa-Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nda oynadı.

Del Piero, 6 Serie A, 4 İtalya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 de İtalya Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Juventus forması altında toplam 289 kez fileleri havalandıran İtalyan yıldız, 2006 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli takımının formasını giyerken, toplamda ise 91 maçta ülkesine hizmet verip 27 gol kaydetmişti.