Eskrim Açıklaması

Alanya Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası müsabakalarının son gününde, minikler flöre kategorisinde, bayanlarda Azra Tuğçe Kaya, erkeklerde Ural Toygar birinci oldu.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen müsabakalar, Alanya Atatürk Spor Salonu'nda sona erdi.
Müsabaların son gününde, flöre kategorisinde, bayanlarda Azra Tuğçe Kaya birinciliği elde etti. Bu kategoride, İrem Tosun ikinci, Ece Eneyli ve Zeynep Su Mazlumoğlu da üçüncü sırada yer aldı.
Erkeklerde ise Ural Toygar altın madalyanın sahibi oldu; Asrın Kamakgün gümüş, Ceday Altar Özkaya ve Emir Törü ise bronz madalya kazandı. Dereceye giren sporculara ve takımlara madalyaları törenle verildi.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'da sekizincisini gerçekleştirdikleri kupa müsabakalarına, 40 ilden 850'ye yakın sporcunun katıldığını söyledi.

Bilgin, Türk eskriminin, çok iyi sporcular çıkarmaya başladığının altını çizerek, "Tabanda minikler düzeyindeki organizasyonların düzeyi artmıştır. Artık burada kürsüye çıkan çocuklarımız, yıldızlar düzeyinde ülkemizi temsil edecek ordunun içerisinde yer alıyor. Bu sayı da gittikçe artacaktır. Hedefimiz, bu sayıyı daha çok artırmaktır" diye konuştu.

Müminhan Bilgin, 2007 yılında 5 ilden 67 sporcunun katılımıyla düzenledikleri bu organizasyona ilginin giderek arttığını vurguladı.

Kaynak: AA