Voleybolda 20 Yaş Altı Erkekler Milli Takımının Final Etabına Yükselmesi

Voleybolda, 20 Yaş Altı Voleybol Milli Takımı Antrenörü Ali Ümit Hızal, Avrupa şampiyonasında final turuna yükselmenin erkek voleybolu için önemi bir adım olduğunu söyledi.

Hızal, Almanya'yı 3-1 yenerek final etabı için vize almayı garantilediklerini belirterek "Eleme maçlarına çok iyi hazırlandık. İki haftalık bir hazırlık dönemimiz oldu. Sporcularım tüm maçlarda inançlı oynadılar. Onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'in desteği her zaman hissettiklerini ifade eden Hızal, şunları söyledi:
"Başta Başkanımız olmak üzere bize destek veren seyircilerimize teşekkür ederim. 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası eleme grubundan çıkıp, final etabına vize aldık. Bunun erkek voleybolu için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra daha da iyi olacak. Avrupa şampiyonasına çok daha iyi hazırlanacağız. Yaklaşık 2 aylık bir hazırlanma dönemimiz var. Alanya'da çok önemli bir geniş kadrolu bir kamp yapacağız. Çok daha sıkı hazırlanacağız ve iyi bir derece alacağımıza inanıyorum."

Kaynak: AA