Sivasspor - Beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Sivasspor, kendi evinde Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, büyük bir takıma karşı üç puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Lopez, iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, “Çok mutluyuz bugünkü karşılaşmadan dolayı 3 puana ihtiyacımız vardı. 3 puanı aldık. Özellikle büyük bir takıma karşı 3 puanı hak ederek almak bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.

Sivassporlu futbolcu Aaatif Chahechoue ise zor bir maç olacağını bildiklerini vurgulayarak, “Ama bugün ilk yarı çok iyi bir defans yaptık. Beşiktaş ilk yarı daha iyiydi ama biz geriye çekildik ve gol yememeye çalıştık. İyi defans yaptık takım halinde. İkinci yarıda maç döndü biz daha cesur futbol oynamaya çalıştık ve net bir galibiyet aldık” dedi.

Sivassporlu futbolcu Kadir Bekmezci de takım halinde maça iyi konsantre olduklarını ve alınan 3 puanı taraftara armağan ettiklerini söyledi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sivasspor karşısında iyi mücadele ettiklerini ancak rakip kaleye yakın yerlerde istedikleri işleri yapamadıklarını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın teknik adamı yeteri kadar şut atamadıklarını belirterek, “Şut atmak için her seferinde en mükemmel pozisyonu aradık bu da işimizi zorlaştırdı. Bu kadar önde, bu kadar ofansif oynadığınız bir bölümde son pasları iyi yapamazsanız rakip cezayı keser. Bugün yenilmemizin esas sebebi, sahanın son bölümünde, rakip kaleye yakın bölümde yeterli işleri gerçekleştiremememizdir. Bir puanla yetinecek durumda da değildik. Sürekli golü aradık. Maç boyunca gole yakın olan taraf bizdik. Son 25 dakikada ortaya çok farklı bir durumun çıktığını düşünmüyorum” dedi.

İkincilik yarışında hala şanslarının olduğunu söyleyen Bilic, “İkincilik yarışı hala çok açık bu yarışta çok büyük bir şansımız var ve inanıyorum ki kalan üç maçı da kazanırsak ligi ikinci bitirebilmek için çok büyük bir şansımız olacak” şeklinde konuştu.

Hafta içinde Gökhan Töre’nin yaşadığı olay sonrası kadroya alınmasın sorulması üzerine Bilic, “Olay olduktan sonra Gökhan'ın bu maç için hazır hale gelebileceğine gerçekten inanmıyordum. 'Sezon sonuna kadar Gökhan'ı kullanamayız' diye düşünmüştüm. Doktor bana geldi ve hazır olabileceğini söyledi.

Gökhan da antrenmanlara sanki hiçbir şey olmamış gibi başladı.

Bu gerçekten şaşırtıcıydı. Bunun ardından Gökhan'la konuştum. Psikolojik olarak, bu maçı kaldırıp kaldıramayacağını sordum. Hiçbir sorununun olmadığını ve bunu kaldırabileceğini söyledi.

Fenerbahçe maçı nedeniyle bazı eksiklerimiz, cezalılarımız vardı. Böyle bir durumda Gökhan'ı ilk 11'e almadım ama yedek kulübesinde ona yer verdim. Gökhan'ın operasyondan sadece 2-3 gün sonra sanki vücudundan kurşun çıkarılmış değil de küçücük bir yara varmış gibi antrenmanlara başlaması, benim için de sıra dışıydı, şok ediciydi. AmaGökhan böyle bir tavır gösterince onu kadroya almayı tercih ettim” diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcular Atiba Huntchinson ve Uğur Boral ise şanssız bir maç oynadıklarını söyleyerek kalan üç maça en iyi şekilde hazırlanıp kazanmaları gerektiğini ifade ettiler.

Kaynak: İHA