Hakkari'de Yükselme Maçında Kavga

Hakkarispor ile Yüksekova Belediyespor arasında oynanan Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) yükselme maçı sonrası çıkan olaylarda yaralanan futbolcular, hastaneye kaldırıldı.

Hakkari Amatör Ligi şampiyonu Hakkarispor ile Yüksekova Belediyespor, Hakkari Şehir Stadyumunda karşılaştı. Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek için futbolcuların kıyasıya mücadele ettiği maç, 1-1 beraberlikle sonuçlanınca uzatmalara geçildi.
Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarının yapıldığı karşılaşmada, Hakkarispor'u 5-3 yenen Yüksekova Belediyespor, bir üst lige çıkmaya hak kazandı.
Mücadele sonunda Hakkarispor ile Yüksekova Belediyespor futbolcuları arasında çıkan sözlü tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Her iki takım futbolcularının birbirlerine saldırmasıyla başlayan kavgaya tribünlerdeki taraftarlar da katıldı.

Taraftarların sahaya inerek Yüksekova Belediyesporlu futbolculara tekme, tokat ve taşlarla saldırması üzerine çeşitli yerlerinden yaralanan sporcular, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı olayların ardından stada gelen İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, taraftarları ve futbolcuları yatıştırarak olayların daha fazla büyümesini önledi.

Kaynak: AA