Bursaspor Taraftarı Mesut Mestan’ın Başkan Olmasını İstiyor

Bursaspor taraftarları, 16-23 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olağanüstü genel kurulda Mesut Mestan’ın başkan seçilmesini istiyor.


Bursaspor’un, Teksas Taraftar Grubu, olağanüstü genel kurul hakkında bir basın açıklaması yaptı. Merinos’ta bir kafede toplanan yeşil-beyaz sevdalıları, kongre sürecini değerlendirdi. Grup adına konuşan tribün liderlerinden Selim Kurtulan, Mesut Mestan’ı başkan olarak görmek istediklerini söyledi.

“MESUT MESTAN’I BAŞKANLIĞA DAVET EDİYORUZ”
Başkan olarak şehrin ileri gelen isimlerini göreve beklediklerini açıklayan Kurtulan, “Aldığımız bilgilere göre o büyüklerimiz bu işe talip değiller. Bizde Teksaslılar olarak, sayın Mesut Mestan’ı başkanlığa davet ediyoruz. Burada hiçbir menfaatimiz yok. Bu konuyla ilgili Maraton, ÜNİTİMSAH, Açık kale, Efsane Bursasporlular açıklama yapmış. Bizde dernekleri tek tek aradık. Taraftarların bir olup, tribünlerin dağılmamasını istiyoruz. Böyle bir şey oluşmuş bizde Mesut Mestan’ı başkanlığa davet ediyoruz. Şampiyon olduğumuz sene Mestan, transferdeki başarısıyla, yöneticilik vasfıyla önemli rol oynadı. Biz kimsenin kime oy atacağına karışmıyoruz. Güzel bir liste yapsın, şehrin büyükleri de desteklesin ve Bursaspor iyi yerlere gelsin. Mesut Mestan taraftarların ortak kararıdır. Derneklerde ‘böyle oluşum varsa, bizde gireriz’ dediler” dedi.

“KOMBİNELERİMİZİ TOPLAYIP TFF’YE GÖNDERECEĞİZ”
E-bilet hakkında da konuşan Kurtulan, “Hep birlikte bir karar alıp, kombinelerimizi sezon bitmeden toplayıp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’ye göndereceğiz. Bide cezalar var. Galatasaray maçında 30 kişi ceza almış. Tribünde 25 bin kişi var 30 kişi ceza almış. Bu ayıptır, günahtır” diye konuştu.

“MESUT MESTAN İLE BİR KEZ TELEFONDA GÖRÜŞTÜK VE ‘BİZ GÖREVE HER ZAMAN HAZIRIZ’ DEDİ”
Mesut Mestan ile bir kez telefonda konuştuklarını dile getiren Kurtulan, “Sizi başkan olarak görmek istiyoruz dedik. Oda, ‘siz bilirsiniz. Biz göreve her zaman talibiz ve hazırız. Biz Bursaspor çocuğuyuz. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız ortada’ dedi” açıklamasını yaptı.

“BU SENE BURSASPOR’UN ÜZERİNDEN OYNADILAR”
Kulübün aldığı cezaları da değerlendiren Kurtulan, “Biz küfür etmedik ceza aldık. Bazıları taraftarla yüzleşmekten korktu. Bazı deplasmanlarda küfür edilmiş olabilir. Mesela Kayseri ve Sivas deplasmanında küfür etmeden ceza aldık. Bursaspor’un üzerinden TFF, hakemler ve şehrin dinamikleri oynadı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA