Bodrum’da Global Run Atletizm Şenliği

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ilk Global Yarışıları atletizm şenliği havasında gerçekleşti.

Yaklaşık 1000 sporcunun ve çok sayıda koşucu yakınının katılımı ile yapılan yarışlarda, milli atlet Bekir Karayel 0:51:00‘lik derece ile Genel klasmanda ve erkekler kategorisini birinci olarak tamamladı. Bayanlar arası yapılan yarışlarda ise Fatma Hacıköylü 01:00:09.7'lik derecesi ile birinci tamamladı. Yarışlardan bir gün önce Bodrum Gemi Yanaşma İskelesinde toplanan atletler toplu olarak müzik eşlinde antrenman yapıp, birlikte eğlendiler.

BODRUM ATLETİZMİ SEVDİ
Yarışlar nedeniyle hareketli günler yaşayan Bodrumlular bu yarışların her yıl geleneksel olarak tekrarlanmasını istediler. Global Liman İşletmeleri sponsorluğunda düzenlenen yarışlar Cruise Port’tan start aldı. yarışmacılar, Bodrum şehir merkezinde 5 kilometrelik Atatürk Caddesi, Neyzen Tevfik Caddesi, Dr. Alimbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi parkurunu 3’er kez geçerek, toplam 15 kilometre yarıştılar. Yarışa Bodrum’a tatil için gelen Amerikan askeri gemisi mürettebatı bir grup Amerikalı da katılarak yarıştı. Yarışlara koltuk değnekleri ile katılan sporcular bitiş çizgisine gelince izleyiciler ve sporcular tarafından alkışlandı.

GLİ tarafından, spor turizmini desteklemek ve büyümesinde aktif rol almak için Bodrum’da ilk kez düzenlenen “Bodrum Global Run” yarışlarına Bodrumlu sporcularda katıldılar.

Dereceye giren tüm sporculara katılım sertifikası ve madalya verildi.

Yarışmacılar bayan ve erkeklerde 5 ayrı yaş kategorisinde yapıldı. Yarışmada dereceye giren sporculara Miami çıkışlı Karayipler cruise seyahati, Avrupa, Yunan Adaları gezileri ile, cep telefonlar ve spor malzemelerinden oluşan çeşitli hediyeler ile ödüllendirildiler.

Kaynak: İHA