Taraftarlardan E-bilet Protestosu

Kayseri Erciyes Tarafları Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kayseri İl Temsilciliği önünde 'e-bilet' uygulamasını protesto etti.


Bir grup Kayseri Erciyes Taraftarları Derneği üyesi, TFF Kayseri İl Temsilciliği önünde toplandı. Protesto toplantısına, Kayseri Erciyes Taraftarları Derneği Başkanı Durdu Havur ve Basın Sözcüsü Mehmet İncialan da katıldı.

Derneğin Basın Sözcüsü Mehmet İncialan, burada yaptığı basın açıklamasında, ''3 Temmuz şike soruşturmasından kısa bir süre sonra çıkarılmış bulunan 'Sporda Şiddet ve Düzensizliği dair kanun' alelacele değiştirilmiş ve elektronik bilet uygulaması da 6222 nolu kanun içinde yer almıştır. Kanun taslağı, Kulüpler Birliğine gönderilmiş görüş ve öneri istenmiştir. Kulüpler Birliği bu kanun için hiçbir görüş, öneri bildirmediği gibi okuduklarını da zannetmiyoruz. Taraftarları ilgilendiren bir kanun düzenlemesinde biz taraftarların da görüş ve önerileri alınarak dinlenmesini çok arzu ederdik” dedi.

Açıklamasında, sporda şiddeti önlemek için çıkarılan kanunlardan hiçbir netice alınamadığını söyleyen İncialan, ''Gerçek suçlular ceza almıyorsa, yakalananlar ertesi hafta tekrar aynı statlara giriyorsa ve sonuçta dürüst taraftar cezalandırılıyorsa olmaz olsun böyle kanun. Suç işleyenler en ağır şekilde cezalandırılmalı. İçimizden ayırt edilmeli, bunda hemfikiriz. Biz Anadolu'da futbolu yaygınlaştırmak ve sevdirmek için sponsorlar marifetiyle bedava bilet dağıttığımız halde tribünleri dolduramazken, tamamen bürokrasi olan bir sistemden medet umuluyor. Hem masraflı, hem de maliyetli olan bu sistem Anadolu futbolunu bitirecektir'' ifadelerini kullandı.

Türk Futbol Federasyonu'nun, müsabakalar sırasında yapılan en ufak bir protestoda müthiş para cezaları ve saha kapatma cezaları vererek e-bilet uygulaması için zemin hazırladığını vurgulayan Mehmet İncialan, ''Kendi takımını trilyonlarca liralık borca sokup, evrakta tahrifat yaptığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından men cezası aldıran kişiyi TFF Başkanı seçerseniz olacağı budur. Elektronik bilet uygulamasında çok büyük bir rant olduğunu ve birilerini zengin etme çalışmalarının olduğunu düşünüyoruz. İhaleyi kim, nasıl ve hangi şartlarda almıştır?” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından atılan sloganlardan sonra kalabalık grup dağıldı.

Kaynak: İHA