Kepezli Boksör Gençlik Olimpiyatlarına Vizeyi Aldı

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Genç Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nda Kepez Belediyespor Kulübü boksörü Adem Furkan Avcı, turnuvada Gençlik Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı.


Dünya Boks Federasyonu’nun 14-24 Nisan 2014 tarihileri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlediği Genç Erkekler ile Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası sona erdi. Gençlik Olimpiyatları’na vize müsabakası olarak da önem kazanan turnuvaya, Kepez Belediyespor Kulübü adına Adem Furkan Avcı katıldı.

Furkan Avcı ilk turda Hollandalı, ikinci turda Amerikalı, üçüncü turda Beyaz Rusyalı rakiplerini yenmeyi başardı. Çeyrek final maçında Rus rakibine yenilen Avcı, bir sonraki karşılaşmada Moldovalı rakibini yenerek Gençlik Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı. Bu sonuçlara göre Antalya’dan ilk defa bir boksör 16-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing kentinde yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları’na katılmış olacak.

Spora verdikleri katkının meyvelerini aldıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’de amatörden profesyonele kadar her türlü desteğimiz devam edecek. Gençlerimizin spora yönlendirilmesi, daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA