Bitlis'te 22 Yıldır Hobi Olarak Köylülere Maç Anlatıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesine 34 yaşındaki çiftçi Maşallah Bulut, küçükken radyodan dinlediği maçlardaki spikerlere özenerek kendini geliştirdi.

Usta spikerlere taş çıkaran Bulut'un en büyük hayali Fenerbahçe-Galatasaray maçında spikerlik yapmak.

İlçeye bağlı Köprücük köyü Sandıklı mezrasında ikamet eden Fenerbahçe taraftarı Maşallah Bulut, 12 yaşında köyde bulunan bir cami hocasının evindeki radyodan maçları dinlemesiyle başlayan spikerlik sevdasıyla aradan geçen 22 yıllık zaman zarfında bir hayli mesafe katetti. Bu merakının her geçen gün artarak hobiye dönüştüğünü söyleyen Bulut, “Benim için spikerlik merakı 12 yaşında başladı.

O zamanlarda köyde televizyon ve internet yoktu. Haliyle biz de takımımızın maçlarını radyodan dinleyebilmek için köy imamımızın evine giderdik. Burada sürekli radyodan maçları dinler ve maçları takip ederdik. Malum köy ortamı ve köy olunca yaz kış yapılan işler belli başlı oluyor. Maçları dinlemeye başladıktan sonra bende bir merak uyandı. İlk başlarda kendi kendime radyodan dinlediğim maçları hayvan otlatmaya ya da tarlaya giderken mırıldanmaya başladım. Haliyle bu merakım geçen zaman içinde hobiye dönüştü ve gittiğim her yerde akşam radyodan dinlediğim maçları ben kendim arkadaşlarıma spiker olarak anlatmaya başladım. Öyle oldu ki artık akşam radyodan maçı takip edemeyen herkese spiker olarak gündüzleri ben maçı anlatmaya başladım” dedi.

Bir maçı rahatlıkla spiker olarak anlatabileceğini belirten Bulut, "Bu konuda 22 yıllık tecrübem var. Öyle ki bu alandaki namım kısa sürede çevre köylere kadar yayıldı. Şimdi 34 yaşında evli ve 3 çocuk babasıyım. Gerçekten spikerliği çok seviyorum. Köylüler de zaten bana sürekli olarak, 'Neden gidip spiker olmuyorsun?” deyip duruyorlar. Bunlar nasip kısmet işi, belli olmaz” diye konuştu.

En büyük hayalinin 22 yıldır hobi olarak yaptığı spikerliğin bir gün gerçekleşmesi ve bu sayede de çok sevdiği takımı Fenerbahçe ve ezeli rakibi Galatasaray maçında spikerlik yapmak olduğunu kaydeden Maşallah Bulut, bu konuda destek bekliyor.

Amcasının oğlu Umran Bulut ise Maşallah Bulut’un anlattığı her maçta kendilerini statta maç izlemişçesine heyecan sardığını dile getirdi.

Kaynak: İHA