(özel Haber) Ata Sporu Atçılık ve Binicilik Gelişiyor

2014 yılı ilk çeyreğinde katıldığı üç yarışmada kupaları toplayan Miraj Atlı Spor Kulübü, yıl sonunda yapılacak Balkan şampiyonasında ve 2016’da Ürdün’de koşulacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.


Kocaeli’nin Gebze İlçesine bağlı Duraklı köyünde 200 bin metrekare alan üzerine kurulu Miraj Atlı Spor Kulübü Endurans (Atlı Dayanıklılık) takımı, 2014 yılının Şubat ayında Bursa Uludağ Üniversitesi'nde koşulan 1 yıldız 58 kilometre kupası birinciliği, 2014 yılının Mart ayında Eskişehir Eti Tesislerinde koşulan 81 kilometre 3 yıldız kupası birinciliği, yine aynı yarışta 1 yıldız 56 kilometre birinciliği ve takım şampiyonluğu elde etti. Ayrıca, 2014 yılının Nisan ayında Kayseri Talas Belediyesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen Süper Kupa 90 kilometre birinciliği, 2 yıldız 62 kilometre birinciliği, 1 yıldız 58 kilometre birinciliği ile Kayseri’de düzenlenen tüm kategorilerde takım olarak birinci oldu.

Miraj Atlı Spor Kulübü ve Türkiye Atlı Dayanıklılık Derneği (TADD) Başkanı Kadir Baştuğ, şöyle konuştu: "2014 yılı ilk çeyreğinde Bursa, Eskişehir ve Kayseri’de yapılan yarışlarda birincilik elde ettik. Kulüp olarak bu başarımızı önümüzdeki yarışmalarda tekrar elde etmek için aralıksız çalışacağız. Haziran ayı ortasında Bulgaristan Şumlu’da yapılacak Uluslararası Dayanıklılık Müsabakası ve yıl sonunda yapılacak Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğiz. Ayrıca, 2016’da Ürdün’de koşulacak dünya şampiyonasına hazırlanıyoruz.”

Kaynak: İHA