Maçın Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 44 puana ulaştıklarını belirterek, "Bundan sonra ne olur, ben de bilmiyorum ama her sonuca da hazırız" dedi.

Özdilek, 1-0 başkent ekibinin kazandığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ankara'daki bütün maçlarda favori takımın Gençlerbirliği olduğunu daha önce de söylediğini hatırlattı.
Bu karşılaşmadan önce kendilerinin favori olduğunu söyleyen Özdilek, bunu sahada oyunla birleştirmenin önemini vurguladı.
Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu koparabilecek pozisyonlar ürettiklerini ifade eden Özdilek, şöyle devam etti:
"Takım bütünlüğü bizim için önemli. Bloklar arasındaki bağlantıyı sağladığımızda yenemeyeceğimiz takım yok. Golden sonra farkı da arttırabilirdik. Oyun doldur boşalta döndüğünde rakibe pozisyonlar da verdik. Puanımızı 44 yaptık. Bundan sonrası ne olur, ben de bilmiyorum ama her sonuca da hazırız. Bu akşam galibiyetin keyfini yaşayacağız ve hafta başından itibaren de Galatasaray maçının hazırlıklarına başlayacağız."
- Bursaspor cephesi
Bursaspor Teknik Sorumlusu Ümit Şengül ise karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'ı eleştirerek, "Bizce bugün hakem sınıfta kaldı" diye konuştu.

Maç öncesi futbolculara kesinlikle kazanmaları gerektiğini ifade ettiklerini belirten Şengül, maçın ilk yarısında pozisyon üretemediklerini, ikinci yarıda bulduklarını ise gole çeviremediklerini belirtti.

Karşılaşmada Serdar'ın sakatlanarak çıkması sonrasında oyun düzenlerinin bozulduğunu kaydeden Şengül, "2-3 tane penaltı pozisyonumuz var. Bu pozisyonlarda hakemin lehimize penaltı kararı vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Geçen hafta aleyhimize verilen bir penaltı var. Bu maçta lehimize vermesi gerekirken, aleyhimize çalarak bizi cezalandırdı. Süleyman Abay bugünkü yönetimiyle bize göre sınıfta kaldı" şeklinde konuştu.

Bu arada, karşılaşma sonrasında saha içinde yaşanan karışıklıkta Bursasporlu Serdar Aziz'in kırmızı kart gördüğü öğrenildi.

Kaynak: AA