Basketbolda Maçın Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe'yi 72-69 yenen Galatasaray Odeabank'ta başantrenör Ekrem Memnun, galip gelerek ev sahibi avantajını korudukları için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Ekrem Memnun, şunları söyledi:
"Seride 1-0 öne geçerek, ev sahibi avantajımızı koruduğumuz için mutluyuz. Çok iyi oynamadık ama kazanmaya yetecek kadar oynamayı başardık. Özellikle pota altında, çok kaliteli savunma yaptık. Ancak oyunumuzu daha ileri götürmemiz gerek. Hücumda durağandık. Daha dikkatli oynamaya çalışacağız. Karşımızda ciddi bir takım var. Final serisinde her topun önemi var. Daha akıllı, daha konsantre oynayıp, kalan maçları kazanmak istiyoruz."
Sarı-kırmızılıların ABD'li oyun kurucusu Zellous da galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "İyi bir galibiyet aldık. Maça yavaş başladık ama sonlarda kendi oyunumuzu oynamayı başardık. Galibiyeti getiren, savunmadaki direncimiz oldu. Play-off zor bir süreç ve önümüzdeki maçlara da iyi şekilde konsantre olup kazanmak istiyoruz" diye konuştu.


- Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Başantrenörü Roberto Iniguez, Galatasaray Odeabank'ı galibiyetinden dolayı kutlarken, çok çekişmeli bir maç olduğunu kaydetti.

"Çok yakın bir maç oldu. Planladığımız gibi oynadığımızı söyleyebilirim" diyen Iniguez, "Ancak son çeyrekte, ufak detaylar skoru belirleyen faktör oldu. Biz 6 serbest atış kullanırken, rakip takım 21 kez çizgiye gitti. Ayrıca teknik fauller ve top kayıpları belirleyiciydi. Yakın geçen bir maçta kaybettiğimiz için üzgünüz. Galatasaray Odeabank'ı tebrik ediyorum, umarım pazar günü farklı olur" değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-lacivertlilerin başarılı oyuncusu Ivana Matovic ise kalan maçları kazanmak istediklerini anlatarak, "Galatasaray Odeabank'ı tebrik ediyorum. İyi oynadık, savaştık ama maçı yaptığımız bazı hatalarla kaybettik. Pes etmeyeceğiz. Pazar günü tekrar burada olacağız ve kalan maçları kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA