Glory15 İstanbul'un şampiyonu Gökhan Saki

Gökhan Saki–Tyrone Spong ikilisinin mücadelesinden ise izleyiciyi şok eden bir sonuç geldi.

Kıran kırana mücadelenin başlamasının birkaç dakika ardından Tyrone Sponge'un tekmesine karşı yaptığı blokla Sponge'un dizini kıran Saki, hemen ne olduğunu anlamadan yere yığılan ünlü sporcunun yanına koştu. Yaşadığı üzüntü her halinden belli olan Saki, bu darbeyle altın kemerin sahibi oldu.

Dün akşam 15. Ayağı İstanbul'da gerçekleşen Glory World Series'de dünyanın en başarılı ve ünlü dövüşçüleri karşı karşıya geldi. Gökhan'The Rebel' Saki, Tyrone Spong ve Nathan'Carnage' Corbett'e karşı kazandığı müsabakalar sonucu Hafif Orta Siklet Dünya Şampiyonu olarak bir kez daha, dünya kick boks sahnesinin en prestijli ödülü sayılan Glory World Series altın kemerini almaya hak kazandı.

Sevenlerinin yoğun tezahüratıyla Nathan Corbett'le karşı karşıya gelen Saki-Corbett mücadelesi, Avusturalyalı dövüşçünün kulağına aldığı darbe sonucu izleyicileri şaşırtan bir galibiyetle sonuçlandı. Kulağından aniden kanlar boşalan Corbett mağlup olurken, Saki'nin yaralanan Corbett için duyduğu üzüntü seyirciye ulaştı. Her karşılaşmasından sonra sportmenlik dersleri veren Saki, müsabakanın ardından kulağı sargılı olduğu dikkat çeken Nathan Corbett'i soyunma odasında ziyaret etti.

Şampiyonluk kemerini hem büyük bir sevinç hem de buruklukla Gökhan'The Rebel' Saki, sorulara “Tryone büyük bir dövüşçü, iyi bir insan. Bu karşılaşmaya ikimiz de çok iyi hazırlanmıştık. Tekmesini blokladığımda dizinin kırıldığını hissettim. Yere düştüğünde hemen yanına gittim ve bana “Ne oldu bacağım mı kırıldı?” diye sordu. Ben de sakin olmasını her şeyin yoluna gireceğini söyledim. Bu denli önemli bir kırık, Tyrone gibi profesyonel bir sporcunun 1-2 yıl kadar ringlerden uzak kalması demek. Gerçekten çok üzgünüm... En kısa zamanda iyileşeceğini umuyorum” şeklinde cevap verdi.

Ringde kemerini teslim alan Saki'nin basın toplantısından önce soluğu Sponge'un odasında alması ve zaman zaman durumu hakkında bilgi alması dikkatlerden kaçmadı.

Dünyanın en sert sporlarından biri sayılabilecek kick boksun efsane organizasyonu Glory World Series'in 15. İstanbul ayağında kulaklar yırtıldı, dizler kırıldı, Gökhan Saki şampiyon oldu, dostluk kazandı!