Türkiye Bilardo 3 Bant Şampiyonası

Türkiye Bilardo 3 Bant Şampiyonası 1. Etabı bayanlar kategorisi şampiyonu olan İngilizce öğretmeni Gülşen Değener, "Babam, bu sporu yaptığım için beni reddetti. Savaştım ve zorla kabul ettirdim kendimi" dedi.

Değener, turnuvadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın çok iyi geçtiğini, seyirci ve atmosferin güzel olduğunu söyledi.

Bilardoya 1991 yılında başladığını belirten Değener, şöyle konuştu:
"O zamanlar bilardo bu düzeyde oynanmıyordu. Spor olarak kabul edilmiyordu, federasyon yoktu. Üniversite kafelerinde oynuyordum. O yüzden sorun yaşamadım. Üniversiteden sonra gittiğim mekanlarda garipseniyordum. Fakat çok kısa zamanda kabul gördüğüme inanıyorum. Şimdi Türkiye'nin dört bir tarafından davetler alıyorum. Bu konuda çok mutluyum."
-Babası önce reddetti sonra destekledi-
Değener, bilardonun Türkiye'de kahvehanelerden gelen bir spor olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
"Babam, bu sporu yaptığım için beni reddetti. Savaştım ve zorla kabul ettirdim kendimi. Ben bu sporu seviyorum. En az erkek arkadaşlarım kadar seviyorum. Bunu yapmak istediğimi babama kabul ettirdim. Geçen sene şampiyon olduğumda madalyamı babam takmıştı."
Bayanların bilardoya estetik kattığını anlatan Değener, özellikle sert vuruşlarda kadınların bazı teknik eksikliklerinin bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA