Fenerbahçe 4 - 1 Medical Park Antalyaspor

Süper Lig'in 29. haftasında lider Fenerbahçe, ligde varolma mücadelesi veren Antalyaspor'u 4-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler haftaya Beşiktaş'ı yenmesi halinde bitime 4 hafta kala Süper Lig'deki 19. şampiyonluğunu kutlayacak.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe ile Medical Park Antalyaspor, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaştı.

Geçen hafta derbide 3 puanın yanı sıra 5 futbolcusunu kaybeden lider Fenerbahçe, kümede kalma mücadelesi veren Antalyaspor karşısında Caner Erkin'in 21. dakikada serbest vuruştan attığı harika golle 1-0 öne geçti. Ceza sahası sağ çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta direkt kaleyi düşünen Caner, topu kalenin sağ köşesinden filelerle buluşturdu.

31. dakikada MP Antalyaspor Isaac Promise ile beraberliği yakaladı. Tita'nın kullandığı serbest vuruşta arka direkte topa hareketlenen Isaac Promise, yaptığı kafa vuruşuyla kaleci Volkan'ı mağlup etmeyi başardı: 1-1

Sarı-lacivertliler Caner Erkin'den sonra bir başka sol kanat oyuncusu Michael Kadlec'in 38. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Raul Meireles'in arka direğe doğru gönderdiği ortaya yükselen Bruno Alves, kafa vuruşu ile topu altıpas alanına indirdi. Oluşan karambolde Webo'nun tek pası Kadlec'in önünde kaldı ve tecrübeli oyuncunun dönerek vuruşunda top filelerle buluştu: 2-1

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da karşılıklı ataklara girdi. Küme düşmeme mücadelesi veren Antalyaspor can havliyle rakip kalede gol ararken, kendi yarı sahasında büyük boşluklar verdi. Sarı-lacivertliler yakaladıkları kontra ataklardan 2 gol daha çıkardı.

Gecenin flaş ismi Michael Kadlec 81. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü attı. Fenerbahçe, Meireles'in ortasında kaleci Hakan Arıkan'ın yumrukladığı top ceza sahası içi sağ çaprazında Kadlec'in önünde kaldı. Kadlec yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-1.

Fenerbahçe, Moussa Sow ile 90. dakikada farkı üçe çıkarttı. Kuyt'ın derin pasıyla kaleciyel karşı karşıya kalan Sow yerden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve gecenin skorunu belirledi: 4-1.

MP Antalyaspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe puanını 66'ya çıkardı ve en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 12, Galatasaray'la ise 13'e çıkardı. 28 puanda kalan Medical Park Antalyaspor ise 16. sırada kaldı.