Türkiye Beyzbol Şampiyonası

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonunun (TBSF) faaliyet programında yer alan Türkiye Beyzbol Şampiyonası, Kemer ilçesinde başladı.

Ahmet Erkal Stadyumu'nda düzenlenen şampiyonada müsabakalar, lig usulüne göre oynanacak.
TBSF Başkanı Şahin Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 37 kulüpten 475 sporcunun katıldığını bildirdi. Kömürcü, şampiyonada seçilecek üç sporcunun Dünya Beyzbol Federasyonunun akademisinde misafir edileceğini söyledi.

Şampiyonada milli takımın da oluşturulacağına değinen Kömürcü, "İmkanlarımız ölçüsünde, Balkan ya da Doğu Avrupa'da düzenlenen şampiyonaların birine katılmayı düşünüyoruz" dedi.

Kömürcü, beyzbolun Türkiye'de yeni bir spor olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye'de beyzbol denildiği zaman, medyada yer aldığı gibi, taksicideki beyzbol sopası akla geliyor. Bu böyle değil. Beyzbol, taksicilerin sopası olmaktan çıktı ve spor olarak anılmaya başlandı. Federasyonun başına geldiğimde iki kulüp vardı. Hiç softbol kulübümüz yoktu. Şu anda Türkiye kotası almış 37 kulübümüz var. Yaklaşık 30 softbol kulübümüz var. Gün geçtikçe tanınıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüyoruz. Müfredata koymaya çalışıyoruz."
Şampiyona 13 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA