Görme Engelli Judoculardan 7 Madalya

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un görme engelli judocuları, Ankara'da yapılan Türkiye Judo Şampiyonasında 7 madalya elde etti.

Büyükşehir Belediyespor Judo Antrenörü Özge Can, Ankara Altınpark Akarsu Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara 6 sporcuyla katıldıklarını ve toplamda 7 madalya ile Diyarbakır'a döndüklerini söyledi.

Can, "Çok sayıda sporcunun yer aldığı müsabakalarda sporcularımız güzel müsabakalar çıkardılar ve önemli dereceler elde ettiler. Bu başarı sporcularımızın azmini ortaya koydu. Hiçbir başarı tesadüf değildir ve hiçbir engel başarıya giden yolda önümüzü tıkayamaz. Bu nedenle çok mutluyuz. Ayrıca tüm sporcularımı kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyespor Yönetici Vahap Saçaklıdır da, belediyespor ailesi olarak sadece sağlıklı bireylere değil tüm halka spor yapma imkanı sunduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Tekerlekli sandalye basketbol, goalball, görme engelli atletizm ve görme engelli judo branşlarımızla engelli vatandaşlarımıza spor yapma imkanı sunuyoruz. Kulüp olarak sadece başarı hedefli çalışmalar yürütmüyoruz. Ama görüyoruz ki hiçbir emek karşılıksız kalmıyor. Tüm sporcularımızı ve antrenörümüzü kutluyorum."

Kaynak: AA