Felç Olan Futbolcu Resimle Hayata Tutundu

Bir dönem İzmirspor, İçel İdmanyurdu ve Göztepe'de forma giyen kaleci Murat Kule, 20 yıl önce maç sırasında geçirdiği sakatlık sonrasında felç kalınca, yaşadığı psikolojik sorunları doktorun tavsiyesi ile başladığı resimle aştı.

Kilis Engelliler ve Dayanışma Derneği'nde sekreterlik görevini yürüten 44 yaşındaki Murat Kule, Göztepe'de kalecilik yaparken 1990'da Siirtspor'la yapılan maçta sakatlandı. Bir pozisyon sonrası bel kemiği çatlayan Kule, felç kaldı. Geçirdiği ameliyatlara rağmen tekerlekli sandalyeye mahkum olan evli ve iki çocuk babası Kule, psikolojik sorunlar nedeniyle gittiği doktorun tavsiyesi üzerine resim çizmeye başladı.

Yaşadığı sıkıntıları resimle aşan Kule, sergi açmanın hayalini kuruyor.
Kule, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında başladığı futbolda bir süre sonra amatör liglerde mücadele etmeye başladığını söyledi.

Katıldığı Gaziantepspor seçmelerinde beğenilince altyapıda kaleci olarak görev aldığını belirten Kule, "İlk sözleşmemi 1987'de İzmirspor'la yaptım. 6 aylık imza atmama rağmen kadroya giremedim. İzmirspor'un ardından İçel İdmanyurdu ile anlaştım. Son olarak da Göztepe'ye transfer oldum" dedi.

İki yıl forma giydiği Göztepe'nin 1990'de Siirtspor'la yaptığı maçta sakatlandığını dile getiren Kule, 3 defa ameliyat geçirdikten sonra koltuk değneği ile yaşamaya başladığını anlattı.
Haline şükreden Kule, "Şu anda tekerlekli sandalye ile hayatımı güç de olsa sürdürüyorum" diye konuştu.

Yaşadığı sıkıntılara rağmen hayattan kopmamak için mücadele ettiğini ifade eden Kule, şöyle devam etti:
"Amatör ligde takım çalıştırmak için belge aldım. Gaziantep'te çalıştırdığım Dilsizler ve Sağırlar Derneği futbol takımını 3'üncü lige çıkardım. Sonra da sakatlığımdan dolayı futboldan uzak kaldım. Arkadaşlarımdan uzaklaştım. Kendimi yalnız hissetmeye başlayınca 2007'de Kilis Engelliler ve Dayanışma Derneği'nde genel sekterlik görevini yürütmeye başladım."
- Yaşadığı sorunları resimle aştı
Yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle psikoloğa gittiğini vurgulayan Kule, "Yaklaşık 3 ay hastanede tedavi gördüm. Doktorun tavsiyesiyle resme başladım. Bir süre sonra kendimi geliştirdim. İlk etapta ufak çizimler yapıyordum, sonra kara kaleme yöneldim. Resim çizerek hem yaşadığım sıkıntılardan uzaklaşıyorum, hem de stres atıyorum" dedi.

Kara kalem çiziminde kendini iyice geliştirdiğine işaret eden Kule, genellikle tarihi binalar, köşkler, saraylar ve camiler çizdiğini kaydetti.

Portre çizimlerinde de kendini geliştirmeyi hedeflediğini vurgulayan Kule, sergi açmak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA