Milli Güreşçi Servet Coşkun Gümüş Madalya Kazandı

Finlandiya’nın Helsinki şehrinde düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nın ilk gününde, 65 kiloda mücadele eden Milli Güreşçi Servet Coşkun gümüş madalya kazandı.


Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilk gün müsabakaları Trio Arena’da yapıldı.

SERVET COŞKUN: “KEŞKE ALTIN OLSAYDI”
İlk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Servet Coşkun, “Altın madalyayı hedefliyordum” dedi.

Avrupa Şampiyonası’na ilk defa katıldığını hatırlatan Coşkun, “Allah nasip etmedi. Çalıştık ve en azından emeğimiz boşuna gitmedi. Madalyayla dönüyoruz. Gönül isterdi ki İstiklal Marşı’nı burada okutmak. Yapamadık ama en azından bayrağımızı burada dalgalandırmayı başardık. Başta Başkanımız Hamza Yerlikaya olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra en büyük hedefimiz olimpiyatlar olacak. Yarın güreşecek arkadaşlarımın da Allah yardımcısı olsun. İnşallah onlar da madalya ile dönerler” diye konuştu.

HAMZA YERLİKAYA: “ALTIN İSTEMİŞTİK AMA OLMADI”
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza yerlikaya da, altın madalya istediklerini ama olmadığını ifade etti.

Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk madalya olduğunu belirten Yerlikaya, “İnşallah burada çıkan madalya diğer arkadaşlara da motivasyon olur diye düşünüyorum. Keşke altın olsaydı, sağlık olsun” şeklinde konuştu.

FIRTINA GİBİ BAŞLADI GÜMÜŞLE BİTİRDİ
Türkiye ilk güne 1 kadın 2 erkek sporcu ile başladı.

Sümeyye Sezer ve Z. Rıza Yıldırım elenirken, 65 kiloda mücadele eden ve ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen Servet Coşkun, Rus Kurbanaliev Magomed ile final karşılaşmasına çıktı. Rus Kurbanaliev Magomed karşısında maça kötü başlayan ve bir türlü konsantre olamayan Coşkun, karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybetti.

Milli güreşçi Coşkun, finale gelene kadar 1. turda Macar Norbert Lukacs’ı 10-2, çeyrek finalde Slovak Mykola Boltnjuk’ı 10-0 teknik üstünlükle, yarı finalde ise Bulgar Borislav Stefanov’u 6-3 mağlup etti. Final maçında Rus Kurbanaliev Magomed ile karşılaşan Servet Coşkun, bu karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

YAKUP GÖR İÇİN MÜCADELE ETTİ
2013 yılında Macaristan’da yapılan Dünya şampiyonasında Yakup Gök ile 3. Turda karşılaşan Rus sporcu Kurbanaliev Magomed, o dönemde 66 kiloda güreşiyordu. Bu karşılaşmayı kaybeden Yakup Gök şampiyonadan elenmişti. Bugün ise Avrupa Şampiyonası’nda 65 kiloda mücadele eden Rus Kurbanaliev Magomed, bu sefer Servet Coşkun’un rakibi oldu ve Coşkun bu karşılaşma sonrası, “Yakup için mücadele ettim ama olmadı” dedi.

Karşılaşma sonrası yapılan ödül töreni ile ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Servet Coşkun madalyasını aldı.

Öte yandan Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası 2. gününde yarın 4 milli güreşçi mindere çıkacak. Kadınlarda 60 kilo Hafize Şahin, Belaruslu güreşçi Maria Gurova ile mücadele edecekken, 53 kiloda ise Burcu Kebiç Rus güreşçi Mikhakova Nadzeya ile karşılaşacak. Erkeklerde 57 kilo Sezer Akgül Moldovalı rakibi Grec Clim ile, 61 kiloda ise Recep Münir Aktaş Belaruslu güreşçi Sunkho Rashytkhanau ile madalya mücadelesine çıkacak.

Kaynak: İHA