Altınordu, Geleceğin Planlamasını Yapıyor

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta lider durumda bulunan Altınordu'nun futbol sosyal girişim başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Bu takımın formasını, yabancı uyruklu futbolcu giymeyecek ve yaş ortalamamız 25'i geçmeyecek" dedi.

Özkan, yaptığı yazıılı açıklamada, takımın "adam gibi adam"lardan kurulu bir kadroya sahip olduğunu, bu ekibin şampiyon olsa da olmasa da organizasyonlarının öncü kuvveti ve yiğitleri olduğunu belirtti.

Takımın 22,6 yaş ortalamasıyla, 30 yaşındaki rakiplerine kafa tuttuğunu kaydeden Özkan, "Başarıya, onların omuzlarında ulaşacağız. Bu çocuklar 'İyi insan' kriterinin temelidir. İyi insanlar sadece ligde değil yaşamın bütününde şampiyon olurlar" dedi.

Özkan, takımı savunmada görev yapan futbolcuların bu noktaya taşıdığını belirterek, Altınordu'nun 73 ekibin mücadele ettiği ilk 3 ligin en az gol yiyen ekibi olduğunu bildirdi.
- "Günlük plan yok"
Şampiyonluk için "çok istemenin yetersiz" olduğunu kaydeden Özkan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bu işler, artık bizim geçmişte kullandığımız taktiklerle işlemiyor. Sistemi veya sporcuyu zorlamak size sadece günlük başarı sağlıyor. Çok istemek, beraberinde ağır bedelleri de getiriyor. Şampiyonluk gelecekse gelir, hayırlısıysa gelsin. Biz, şu anda kulaklarımızı kapattık, çıkıp rahatça oyunumuzu oynuyoruz. Bu sayede 2 sezondur Türkiye'nin en iyi defansı olduk. Bizim sıra dışı bir planlamamız var. Kullanılıp atılan bir mendil gibi olmayacağız. Temelsiz, taşıma suyla dönen, üretim üssü olmayan bir sistemin elde ettiği her başarı popülisttir. Biz bu popülizmin ve aldatmacanın esiri olmamak için günlük, haftalık, aylık plan değil, gelecek planlamasını yapıyoruz."
Özkan, Altınordu Futbol Sosyal Girişi olarak temel amaçlarının Türk çocuklarına hizmet etmek olduğunu belirterek, "Bu takımın formasını, yabancı uyruklu futbolcu giymeyecek. Yaş ortalamamız 25'i geçmeyecek. Kadronun çoğunluğu öz kaynaktan gelecek. Hızlı, hırslı, telaşsız ve güzel futbol oynamayı gelenek haline getiren bir organizasyon olacağız. Allah yüzümüze güldü ve ilk yılımızda bu düşüncelerimize paralel, karakteri sağlam delikanlılar bulduk" dedi.

 

Kaynak: AA