Şanlıurfaspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 29. haftasında Şanlıurfaspor, kendi evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 mağlup oldu.


Maçın ardından basın toplantısında konuşan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Hüseyin Dağ, maçı almak için çabaların yetmediğini belirterek, "Bilindiği gibi 2 haftalık bir yükselişimiz vardı. Bu maça mutlak galibiyetle hazırlandık. Çok yoğun ve iyi bir şekilde geçti. Maçı kazanmak istiyorduk. Maçın başında talihsiz bir şekilde, Hamit’in sakatlığı ile zorunlu değişikliğe gittik. 45 artıda, lehimize bir penaltıyı kalecimiz çıkardı. Maç bize döndü derken, basit bir hatadan gol yedik. Yaptığımız müdahalelerle, skor üstünlüğünü elde etmek istedik ama çabamız yetmedi. Sahadan 1-0 yenik ayrıldık. Buraya gelen seyircilerimize karşı üzgünüz. Sevindiremedik ama önümüze bakmamız gerekir. Önümüzde 1461 Trabzon maçı var. Tüm dikkatimizi, tüm yoğunluğumuzu oraya verip, haftaya kazanıp, bu girdaptan bir an önce çıkmamız gerekir. Bir an önce 37-40 puan yapıp, rahatlamak istiyoruz. Kaybedeceğimiz çok bir şey yok. Evet mağlup olduk ama bunu telafi edebiliriz. Gerek seyircilerimizden, gerekse buraya kadar gelen başkanımızdan özür diliyoruz. Onları üzdük. Ama inşallah haftaya alacağımız galibiyetle, hepinizi sevindirmek istiyoruz” dedi.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Vedat Özsoylu, 3 puana çok ihtiyaçları bulunduğunu ve bu 3 puanı da elde ettiklerini kaydetti.

Özsoylu, “Arkadaşlarımız çok iyi mücadele ettiler. Son antrenmanda arkadaşlarımızın gözünde, bu maçı kazanacaklarını gördük. İyi çalışmalar yaptılar. Maça iyi başladılar, rakip de çok üzerimize geldiler. Arkadaşlarımız, pozisyon vermedi. Attığımız bir golle rakibimiz biraz çözüldü. Ondan sonra daha rahat oynadılar. Ortada bir maçtı. Bizim bu 3 puana ihtiyacımız vardı. Bunu elde ettiğimiz için sevinçliyiz. Tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Çünkü inanarak, oynadılar. Ve maçı kazandılar. Tebrik ediyorum hepsini” diye konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Sinan ise, maça en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirterek, “Geçen hafta bir Ankara beraberliğimiz vardı. Bu hafta galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Baktığımız zaman ligin alt tarafındaki takımlarda oynuyor. Lig iyi mi kötümü, çözemedim. Önümüzde final niteliğinde bir Adana maçı var. İnşallah Adana maçını da alıp, çıkışımıza devam etmek istiyoruz” dedi

Devre arasında Şanlıurfaspor’dan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımına giden Murat Kayalı ise, “Ufraspor, benim eski takımım. Urfa, seyircisi ile camiasıyla, insanıyla, yönetimiyle, iyi kötü çok güzel günlerim geçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Urfaspor başarılı olur. Her zaman destekçisiyimdir” diye konuştu.

Alınan 3 puanla 7-8 haftalık bir galibiyet özlemini de söndürdüklerini belirten Murat Kayalı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Maçın hakimiyetinin biz olduğumuzu düşünüyorum. 7-8 haftalık bir galibiyet özlemimiz vardı. Bunu dindirmek istiyorduk. İyi oynadığımız maçları da kaybetmiştik. Artık bir çıkış zamanı gelmişti. Herkes can derdinde. Sonuç önemli artık. Bugün kazanan taraf biz olduk. Tüm takımı tebrik ediyorum.”

Kaynak: İHA