Beşiktaş - Eskişehirspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş, Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, kazanmayı hak ettiklerini belirterek, “Oyuncularım sahada ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Her şeylerini ortaya koydular. Çok büyük bir emek gösterdiler. Bu akşam kaybetseydik bile oyuncularıma söyleyecek tek kelimem yoktu. Onları yine takdir edecektim” dedi.

Hakemlerden yakınan Bilic, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Mücadele etmeye devam ediyoruz. Yine tartışılan penaltı pozisyonları var. Belki ikisi de penaltı, belki hiçbiri penaltı değil. Lig TV muhabiri bana Pedro Franco ile ilgili bir soru sordu. Pozisyonu izlemedim. İzledikten sonra değerlendirebileceğimi söyledim. Kaldı ki ben objektif değilim ve biz Beşiktaş olarak her hafta hakemler tarafından sürekli eksi yazılan bir takımız. Benim gözlemim ve hissettiğim bu. Trabzon maçından bugüne bununla ilgili birçok örnek verebilirim. Beşiktaş olarak istediğimiz doğru ve adil bir muamele. Ben bunu hissedemiyorum. Bize doğru ve adil bir muamele yapıldığını hissedemiyorum. Bize adil davranılmasını istiyorum. Motto ile ilgili bir pozisyon tartışılıyor. Rakip Motta'ya dokunmuş bu yumuşak mı sert mi bunlar tartışılıyor. Bu dokunmanın şiddetini ölçecek bir cihaz yok. Kasıt var mı? Yok mu? Bu tartışılmalı. Ben bundan rahatsızım. Adil bir muameleye tabi tutulduğumuzu düşünmüyorum. Ama ne olursa olsun koşullar böyleyse, bu koşullarda mücadele etmeye devam edeceğiz.”
Beşiktaşlı futbolcu Serdar Kurtuluş ise son dakikada golü bulup 3 puanı aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup da kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, “Galibiyetin son dakikada gelmesi bizi mutlu etti. Bugünkü galibiyet bize moral oldu. Ersan ağabeyin golü bizi çok sevindirdi" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son dakikalarda gelen golle morallerinin bozulduğunu ifade ederek, “Maça çıkarken önümüzde güzel bir fırsat vardı. Alacağımız 3 puan bizi onunculuktan 4. sıraya çıkaracaktı. Bu beklentiyle maça geldik. 90 dakikalık bölümde iyi mücadele ettik. Ofansif anlamda çok fazla bir şey yapamadık. Maçı özellikle ikinci yarıda rakibin de risk alacağını düşünerek, istediğimiz pozisyonları yakaladık. Maalesef ön tarafta doğru işler yapamadık. Sonuçta son dakika golüyle yenilmek bizi üzdü. Yapılacak bir iş var. O da bu haftayı iyi değerlendirip önümüzdeki hafta oynayacağımız Elazığspor karşılaşmasını iyi geçmek ki halen ligin dördüncüsü ile aramızda 3 puan fark var. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde, ilk 7 haftalık zorlu fikstürü geride bıraktığımızı düşünürsek, bundan sonraki süreci iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.

Ertuğrul Sağlam, ikinci yarının başında Franco'nun sarı kartı görmesi ile ilgili olarak ise, “O pozisyonda faul de verilmedi. Hakem faul verse sarı kart vermek zorundaydı. Oradaki hakem kararı maçın gidişatını çok ciddi etkiledi. Kaybettik ve üzüldük. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Sezgin de mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını dile getirerek, “Mücadelemizle buradan beraberlikle gidebileceğimizi düşünmüştük. Uzun süredir galip gelememe serimiz var. Burada buna son vermek istemiştik. Elazığspor maçında bunu bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Eskişehirsporlu bir diğer oyuncu Kamil ise, çok üzgün olduklarını ve artık önlerindeki Elazığspor maçına konsantre olacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA