Basketbolda Maçın Ardından

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasında Aykon TED Ankara Kolejliler'i 93-75 yenen Anadolu Efes'te başantrenör Vaggelis Aggelou, kendileri için zor geçen bir karşılaşmayı kazanmayı başardıklarını söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aggelou, "THY Avrupa Ligi'nde oynadığımız Unicaja Malaga maçının ardından, bu karşılaşmaya hazırlanmak için zaman bulamadık. Maça iyi başlayamadık. Ancak ikinci çeyrekte maçı kontrolümüze almayı başardık, istediğimiz oyunu oynadık ve maçı kazandık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum ve Aykon TED Ankara Kolejliler'e, Avrupa maçında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Lacivert-beyazlıların başarılı oyuncusu Birkan Batuk da Avrupa maçı dönüşü güçlü bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Play-off hedefleyen bir takıma karşı oynadık. İyi başlayamadık ama ikinci ve üçüncü periyotta oynadığımız oyunla, farkı açtık. Tempolu oyunumuz, galibiyete ulaşmamızı sağladı. THY Avrupa Ligi'ndeki Panathinaikos maçını da kazanarak, iddiamızı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

- Aykon TED Ankara Kolejliler cephesi

Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter ise oynadıkları oyundan memnun olmadığını kaydederek, şöyle konuştu:
"Bize yakışmayan bir mücadele gösterdik. Maçın içinde olamadık. Maçın sonunda, bir gayretle farkı 10 sayıya düşürdük ama maç ikinci periyotta kopmuştu. Aykon TED Ankara Kolejliler tarihi için ULEB Avrupa Kupası'nda Khimik Yuzhne ile önemli bir maç oynayacağız. Son 8 arasına kalmak için 5 sayıyla kazanmamız gereken bir karşılaşma. Umarım oyuncuların kafası o maçtadır. Çünkü Avrupa'da iyi bir takımla oynayacağız. Ligde de önemli bir Beşiktaş İntegral Forex maçımız var. Ligde bazen konsantrasyon eksiğiyle, böyle kayıplar oluyor. Ekstra bir galibiyete ihtiyacımız vardı, bundan sonra telafi etmeye çalışacağız."

Kaynak: AA