'Kural değişecekse bu 5+3 olmalı'

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, “Yabancı kuralının 6+2 olarak değişmesi konusunda anlaşmaya vardık" dedi. Ancak bu açıklama bazı kulüplerce yalanlandı. Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, "Kural değişecekse bu 5+3 olmalı" diye konuştu.

Son olarak Ankara'da yapılan kulüpler birliği toplantısında yabancı oyuncu sınırlaması konusunda fikir birliğine varılamamıştı.

Toplantıya katılan 8 kulüp yeni sezonda 6 artı 2 kuralının geçerli olmasını isterken, diğer 9 kulüp ikiye bölünmüştü. Bu kulüplerden bir kısmı 5 artı 3'ü savunurken, bir kısmı da federasyonun belirlediği 5 artı 0 artı 3’ün değişimemesini talep etmişti.

Ancak Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, konu ile ilgili yaptığı, "Kulüpler olarak 6+2'de anlaşmaya vardık" şeklindeki açıklaması kafaları karıştırdı. Yapılan son toplantıda Beşiktaş adına yer alan Asbaşkan Deniz Atalay,

"Biz 6+2 konusunda kimseyle hiçbir anlaşmaya varmadık. Beşiktaş olarak federasyonun belirlediği kural değişecekse 5+3 şeklinde bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Sayın Cavcav'ın yaptığı açıklama, Beşiktaş Kulübü'nü kesinlikle bağlamıyor. Beş futbolcu sahada, 3 futbolcu kulübede şeklinde bir düzenleme yapılırsa imzamızı atarız" dedi.

Son toplanıtda yer alan Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer'le de görüştüğünü ifade eden Deniz Atalay, "Sayın Gencer beni aradı. Kendileri de sayın Cavcav'ın bu açıklamasına anlam verememiş. Antalyaspor Kulübü'nün de tıpkı Beşiktaş gibi 6+2 konusunda herhangi bir anlaşmaya dahil olmadığını birinci ağızdan duydum. İlhan Cavcav'ın kendi görüşü ve kararını tüm kulüpler tarafından alınmış gibi yansıtması doğru değil" ifadelerini kullandı.